This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'te yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan "Türkiye artık diz çöktür Türkiye'si değil" diyerek 2023'ü işaret etti ve "Türkiye için yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Buna hazır mıyız?" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Sevgili Şanlıurfalılar, yaklaşık 3 buçuk yıllık aranın ardından sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Urfa'yı özlemişiz. Görüyorum ki Urfa'da bizi özlemiş. Ne diyor İbrahim Tatlıses, Seni gördüğüm zaman dilim ne den tutulur, seni gördüğüm zaman güller elimde kurur, haydi gülüm sen söyle aşkımı sevgiliye... Biz bugün derdimizi size söylemeye geldik.

"TÜRKİYE ARTIK VUR DİZ ÇÖKTÜR TÜRKİYE'Sİ DEĞİL"

Urfalı kardeşlerimin gönüllerinin hep bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Biz de Urfa'yı ve Urfalıları Allah için seviyoruz. Burası peygamberler şehridir. Burası, mayası kardeşlikle yoğurulmuş bir coğrafyanın en güzide şehridir. Burası, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. 1000 yıllık bu birlikteliği hep beraber dünyanın en güzel kültürel zenginliklerinden birine çevirdik.

Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkları, kavgaları, kargaşaları ve bunların yol açtığı felaketleri, acıları, zulümleri görüyorsunuz. Siz zayıf olursanız, dışarıdan karışanınız da, karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip kendi güvenlik ve refahları için bu bölgede bayrak gösterenleri, felaket vekalet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Üstelik bunu yapanlar aynı zamanda Türkiye'nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Çünkü, bunların derdi ne bu coğrafyadaki Kürt'tür, ne bu coğrafyadaki Arap'tır, ne bu coğrafyadaki Türk'tür. Ne bu kadim coğrafyanın asli halkları olan diğer kesimlerdir. Bunların tek derdi kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarıdır.

İşte görüyorsunuz sınırlarımız ötesinde besleyip büyüttükleri terör örgütü bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor. Çocuk, kadın demeden vatandaşlarımızı katlediyor. Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terörle mücadele döneminde yitirdiğimiz on binlerce canın, yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için bugün aynı cüretle karşımıza çıkıyorlar. Ama hamdolsun artık Türkiye, eski Türkiye değil. Artık Türkiye, eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür uysallığıyla teslim alınmış eksi Türkiye değildir. Bugün kendi siyasi, ekonomik, askeri vizyonlarını kendi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran, özgüvenini kazanan Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte, atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir. Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde biz sadece altyapımızın gücünü ispat etmekle kalmadık, aynı zamanda Türkiye Yüzyılını inşa etme kabiliyetimizi de dost düşman herkese kabul ettirdik.

Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz. Daha önce hedeflerimize dudak bükerek bakanlar artık doğruya doğru diyerek bu tabloyu kabullenmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah 2023'te Türkiye'yi küresel ligin zirvesine çıkararak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

TERÖLE MÜCADELE MESAJI

Yaşanan olumsuzluklar sakın sizi ümitsizliğe sevk etmesin. Kimse boş hayale kapılmasın. Siz Bay Kemal'e ve yanındakilere bakmayın.  Saldırılar kararlılığımızı değiştiremez, kimse yanlış hesap yapmasın

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA "MUHACİR" ELEŞTİRİSİ

Bu topraklardaki mülteci kardeşlerimizi açtık, bizde ayrım yok. Biz ensarı da biliriz muhaciri de biliriz. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onun öyle bir derdi yok, o ne muhacirden anlar ne ensardan anlar. Hiçbir dönemde mazlumun kimliğine bakmıyoruz. Arap da Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını hukukunu korumak hem insanı hem tarihi olarak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla 20 yıldır ülkemizin 81 vilayetini huzur ve güven içerisinde kalkındıracak çalışmalar yürüttük. 

TÜRKİYE'YE NET MESAJ

Şimdi mesajlarımızı tek tek verelim:

1- 2023 seçimlerinde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız?

2- Allah'ın izniyle ve milletimizin takdiriyle yasama faaliyetlerini sizlerin vereceği görevle sürdürmeye biz hazırız, siz de bu görevi vermeye hazır mısınız?

3- Türkiye ekonomisi politikasını gerçekleştirerek yaşadığımız sıkıntıları geride bırakacağız. Biz büyümeye hazırız. Siz bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

4- 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız, Terör örgütünü ve onun yularını elinde tutanlar bizi bu kararımızdan asla döndüremeyecek. Bize bu görevi vermeye hazır mısınız?

5- Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

6- Eski Türkiye güzellemesi yapanların, 6'lı masada olduğu gibi, "Sen ne istiyorsun? Bunu" onlar paylaşadursun. Siz bize bu görevi vermeye hazır mısınız?

7- Kapalı devre parti toplantılarında yalan ve iftira siyasetini yapanlara bunun tutmayacağını anlatmaya devam edeceğiz. Bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

Bay Kemal ve arkadaşları ne konuşuyor? Onlar musluk musluk, musluk açıp kapatıyorlar. Biz milletimize yalanla değil hakikatle konuşuyoruz. 

Bu muhteşem katılım hep bir ağızdan Türkiye'nin dört bir yanı dursun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

ŞANLIURFA'YA MÜJDE

Şanlıurfa'ya verim katmak, kendi elektriğini üretmen isteyenler için yenilenebilir Enerji Bölgesi kuruyoruz. Çiftçilerimizin kaçak göçek elektrik kullanılmasına gerek kalmayacak

"BU BİR REKOR"

Geçtiğimiz 20 yılda asırlık hizmetlerle kayıplarını telafi eden Türkiye artık kararlarını kendi idaresiyle vermektedir. Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizle kıvrandığı dönemde biz sadece alt yapımızı ispat etmekle kalmadık. Ülkemizin potansiyelini en üst seviyede hayata geçiriyoruz. 2023'te Türkiye'yi yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Buna hazır mıyız? Resmi rakama göre burada 110 bin kişi var. Bu bir rekor! İşte bu Türkiye'nin en önemli lokomotiflerinden birisi de Şanlıurfa.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber