Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Emeklilerin maaşı üzerinden istismar siyaseti yapmaya çalışılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle İftar" programında konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun emekli maaşlarını artırma vaadini eleştiren Erdoğan, "Birileri emeklilerin maaşı üzerinden istismar siyaseti yapmaya çalışıyor" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle İftar" programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin emekli maaşlarına ve ekonomiye dair vaatlerini eleştirdi.

"3 kuruş için ülkenin onurunu ayağa düşürecekler, IMF'den para dilenecekler" ifadelerini kullanan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun emekli maaşlarının yükseltileceğine dair vaadi hakkında da, "Birileri emeklilerin maaşı üzerinden istismar siyaseti yapmaya çalışıyor" dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Kudüs'e sahip çıkan Müslüman kardeşlerimiz yalnız değil, bu saldırıların bir an evvel durdurulması çağrısında bulunuyorum. Mescid-i Aksa'ya el uzatılması kırmızı çizgimizdir, Filistin halkı yalnız değildir. 

-İsrail'in yaptığı provokasyon siyasetidir, Müslümanların ilk kıblesine yönelik eylemi kınıyorum.

-Emeklilik, hayattan kopmak değil yeni bir evresine başlamaktır. Ömrünü ülkesine, ailesine, sevdiklerine hizmet yolunda harcayan emekli kardeşlerimiz başımızın tacıdır. 

-Salgın döneminde emekliler, adeta kaderine terk edilirken Türkiye'de ise en çok üzerine düşülen kesim olmuştur.

-Parklar, yeşil alanlar, açık hava spor tesisleri ile donattığımız şehirlerimiz öncelikle sizin emrinizde.

-EYT'de 2 milyondan fazla vatandaşımızın yaş engelini kaldırdık. 

-Ciddi bir engeli olmayan insan için yapacak iş de hobi de bitmez. 

-Türkiye yüzyılını sizlerin ufkuyla şekillendireceğiz.

-Sizler eski Türkiye'nin acılarını, kayıplarını en bilensiniz, 20 yılda nereden nereye geldiğimizi belki bazen gençlere anlatmakta zorlanıyoruz ama sizler canlı şahidisiniz. 

-Emeklilik dönemini rahatça sürdürmek sizlerin en büyük hakkı, bunu da maaşlarla yapacaksınız. Biz geldiğimizde bu maaşlar çok düşüktü ancak 50 dolara tekabül ediyordu. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. 

-Aynı zamanda asgari ücreti 8 bin 500 liraya, 65 yaş aylığını bin 900 liraya çıkardık. Sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayıp işleri kolaylaştırıp aradaki uçumları kaldırdık. 

-Madenciler başta olmak üzere emeklilikle ilgili birçok vatandaşımıza hakkını teslim ettik.

-PTT aracılığıyla talep eden emeklilerimizin maaşlarını evlerinde almasını, birçok işlemin internet üzerinde halledilmesini sağladık.

-Tarihte ilk defa emeklilere bayram ikramiyesi ödemesini biz başlattık. Bin lira olarak başlayan tutarı şimdi de 2 bin liraya çıkardık. Bu listeyi uzatmak mümkün.

-Sadece en düşük emekli maaşını getirdiğimiz seviye bile emeklilere gösterdiğimiz değerin göstergesidir.

-Birileri emeklilerin maaşları üzerinden bir istismar siyaseti yapmaya çalışıyor. Kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceğine dair namus sözü vermişti, nerede namus? Binlerce kişi işinden edildi.

-Her hizmet, bedava yapma sözü verdiler ama yapmadılar. Belediye kazandıkları yerlerde her çiftçiye traktör vereceğiz dediler, ülkenin neresinde kime verdiler? Şimdi de gözlerine emeklileri kestirdiler. 

-20 yıldır milletimize verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. 

-1 milyon 300 bin konutu sahiplerine dağıttık.

-Emekli maaşlarını erken ödediğimiz oldu ancak bir gün bile aksatmadık, geciktirmedik.

-toplumumuzun hiçbir kesimini maddi açıdan mağdur etmedik, hem yaraları sarıyor hem de devletimizi büyütmeye çalışıyoruz.

-Bu kişi başa geçecek olursa artışları yapar mı bilmiyorum ama emeklisinden memuruna kadar devlet bütçesinden maaş alan her kimse, bir sonraki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecektir. 

-Deprem bölgesinde yıkılan evinin yerine yenisinin yapılmasını isteyen vatandaşımız ne zaman yapılacağını bilemeyecek. Yardım ödenekleri alan hiçbir vatandaş, bir sonraki ay paranın hesabına yatıp yatmayacağını bilemeyecekler. Çünkü bunlar 7 kişiye cumhurbaşkanlığı 50 kişiye de bakanlık dağıtmaya geliyorlar. Bunlar yapılanları yıkmaya, devam edenleri durdurmaya geliyor. 

-Şu anda Ankara'da 2 tane şehir hastanemiz var. Vatandaşımız en lüks hizmeti alıyor. Eski hallerini düşünün... Savaş Ay'ın o programını hatırlarsanız o zaten size yeter. Bunlar ülkemizi söz sahibi yapan yatırımların altında imzası olanlara dünyayı dar etmeye geliyorlar. Eski Türkiye'yi geri getirmeye geliyorlar.

-Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler, sonra daha öncekiler gibi ABD'ye AB'ye gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler. IMF'den para dilenmediler mi? 20 yıldır böyle bir şey gördünüz mü? 3 kuruş için ülkenin onurunu ayağa düşürecekler. 23 buçuk milyar dolar IMF borcu vardı, biz 2013 yılında bitirdik ve bir daha kapımıza da sokmadık. 

-Türkiye'yi 20 yıl sonra yeniden küresel lobilere bağlı hale getirmeye geliyorlar. Kendinizin, evlatlarınızın geleceğini bunlara teslim etmeyeceğinize inanıyorum. Ülkemizin böyle bir felakete uğramasına meydan vermeyeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber