Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO mesajı! İsveç'e 'yaptırım' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'ndaki törende konuşma yaptı. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya terörle mücadele hassasiyeti konusunda 'somut adım' çağrısını yinelerken, İsveç'e ayrıca yaptırımlar konusunda da seslendi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak, 2027'ye kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız" dedi. 

Erdoğan, "İsveç'in şu anda bize karşı yaptırım uygulamasını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı da yoktur. İpe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye'nin haklı beklentilerin karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda somut adımlar görmek istiyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Denizaltılarımızın ülkemiz, milletimiz ve TSK'mız için hayırlı olmasını diliyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında fedakarca görev yapan askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. 

Denizlerdeki gücümüze güç katacak denizaltılarımızın inşa edilmesinde emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Her safhada yerlilik oranlarımızı en üst düzeye taşımaya çalışıyoruz. Burada da hedefimiz milli denizaltı projemizi hayata geçirmektir. Ağırlığı milli sistemlerden oluşacak milli denizaltımız MİLDEN'le ilgili hazırlıkları devam ediyor. Elde ettiğimiz tecrübeleri milli denizaltı üretim sürecinde kullanacağız. 2027'ye kadar 6 tane yeni tip denizaltımızı donanmaya kazandıracağız.

BATI'YA TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

İnsanımızın canına, malına, hürriyetine kast eden teröristlere yönelik meşru sınır ötesi harekatlarımız nedeniyle hedefe konulduk. DEAŞ'la göğüs göğüse mücadele döneminde bile ithamların mutahabı olduk. Bize parasıyla verilmeyen silahlar, eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak on binlerce tırla aktarıldı. 15 Temmuz gecesi 251 evladımızı şehit eden FETÖ'cü alçaklar, birçok Avrupa ülkesi tarafından korundu, himaye edildi. Vatandaşlarımıza vize konusunda olmadık engeller çıkaran bu devletler, halk düşmanlarını sorgusuz bağırlarına bastı. 

Suriye'de binlerce masumu katleden terör elebaşıları kırmızı halılar serilerek karşılandı, başkanlık saraylarında ağırlandı. Bugün Türkiye'nin NATO katkılarından övgüyle bahsedenler daha düne kadar Suriye'de, Libya'da ülkemizi acımasızca eleştiriyorlardı. Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde ne meşru sınır ötesi harekatlarında ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden gördüğü desteği görmemiştir. Çoğu zaman ambargolara, tehdit, baskı ve şantajlara maruz bırakılmıştır. Çifte standart iliklerimize kadar yaşadığım, her fırsatta da yüzlerine vurduğumuz bir vaka olmuştur. 

İSVEÇ VE NATO'YA MESAJ

İsveç'in şu anda bize karşı yaptırım uygulamasını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı da yoktur. İpe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye'nin haklı beklentilerin karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda somut adımlar görmek istiyoruz. Temel güvenlik hassasiyetlerinin gözetilmediği genişleme politikasının ne bize ne de NATO'ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber