This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu'na balıkçı tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu'na balıkçı tepkisi gösterdi. Faiz ve enflasyon mesajı veren Erdoğan, "Faizi indireceğiz ve indiriyoruz, enflasyon da düşecek" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çotanak Spor Kompleksi, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğalgaz Dağıtım Hattı Altyapı Projesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine iştirak etti. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, mücadele arkadaşları lütfettiği için ne kadar hamd etsem azdır. Sizlere 3 yıl önce geldiğimde verdiğim sözü tutarak, AK Parti'yi yüzde 49'la birinci çıkartmak suretiyle belediye hizmet bayrağını tekrar bize verdiğiniz için şükranlarımızı sunuyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarının ardından hemen kolları sıvayarak Dereli'yi konutları, iş yerleri ve altyapısı ile adeta yeni baştan inşa ettik. Bir daha beli doğrultulamaz denilen ilçemizi 1 yılda ayağa kaldırdık. Laf değil iş üretiriz iş. 

"BİRİLERİ KAFAYI BULMAYA GİDİYOR"

Sel felaketi oldu, bakan arkadaşlarım, ben hep birlikte Doğankent'te, Dereli'deydik, balıkçıya gitmedik. Balıkçıya gitmedik, biz vatandaşlarımızın yanına gittik. Onlarla beraber olduk. Birileri de bir yerlerde kafayı bulmaya gidiyor, kar, boran, fırtına esiyor, hiç umurlarında değil. Bu belediye başkanlığını ben de yaptım, hem de İstanbul'da. Kar, boran, fırtına, deprem, sel olacak... Yok Bodrum'a git, şuraya buraya git, bizim kitabımızda yok. Halkınla olacaksın halkınla. 

"SON YILLARDA TÜM GÜÇLERİYLE EKONOMİMİZE YÜKLENİYORLAR"

Bölgesinde ve dünyada giderek daha çok güçlenen bir devletimiz, giderek büyüyen bir ekonomimiz var. Geleceğimize güvenle bakmak için gereken her türlü imkana sahibiz. İstikrar var, güven var. Bu güven ve istikrar bizi dünyada güçlü ülkeler arasına yerleştirdi. Son yıllarda tüm güçleriyle ekonomimize yükleniyorlar. Güya dünyanın en büyük ülkesinin başındaki kişi, eşi benzeri görülmemiş şekilde Türkiye ekonomisini mahvetme tehditleri savurdu. Sınırlarımıza dayanan terör örgütleri de aynı projenin parçası olarak üzerimize salındı. Yılmadan, usanmadan, biz bunların inlerine gireceğiz dediğimizde bunların bazıları dalgasını geçiyordu ama şimdi hepsi süt dökmüş kediye döndü. Cumhur İttifakı olarak bunların üzerine üzerine gidiyoruz. Yaşadığımız her hadise, milletimize bunların gerçek yüzünü gösteriyor. Dün demokrasiye ihanet etmişlerdi, vatanın bütünlüğüne göz dikmişlerdi. Dün ekonomimize yönelik tuzaklara destek vererek aşımıza zehir atmaya yeltenmişlerdi. 

"FAİZİ İNDİRECEĞİZ VE İNDİRİYORUZ, ENFLASYON DA İNECEK, DAHA DA DÜŞECEK"

Yaşadığınız sıkıntıları, fedakarlıkları görmezden gelmiyoruz. Hepsinin de farkındayız, yakından takip ediyoruz. Çözümlerini arıyor, buluyoruz. Aralık ayının 20'sine kadar döviz kurunda yaşanan suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Bu iş milletimize ciddi zarar verecek bir yere doğru gidiyor, hemen tedbirlerimizi aldık, kuru tekrar istikrara kavuşturduk. Enflasyonun ciddi yük olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek, daha düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk. 4250 liraya çıkardık. Memur ve emekli maaşlarına kadar gelirlerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber