Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya tepki: Yunanistan'ın şımarıklığına, zalimliğine tepki gösterilmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerini eleştirerek, "Yunanistan'ın şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri kayda değer tepki göstermiyor" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'ne katıldı. 

Batı'nın hukuk ve insan hakları konusundaki tavrına eleştiri getiren Erdoğan, "Yunanistan'ın şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri kayda değer tepki göstermiyor. Bu zulmü engelleyecek, aralarında çocuk ve kadınların olduğu mazlumların haklarını koruyacak hiçbir çabaya rastlamadık" diye konuştu. 

"FETÖ ELEBAŞININ KAPISINI ÇALAN HALA OLMADI"

Erdoğan, "Suriyeli, Iraklı, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan kurumlar, sıra PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlere gelince olabildiğince hoş görülü davranıyor. Verdiğimiz klasörler, bütün bu klasör dolusu belge ortada ama barındığı ülkenin güvenlik birimlerinden FETÖ ele başının malikanesinin kapısını çalan hala olmadı" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün başlayacak konferansta hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı gibi başlıklarda faydalı tartışmaların yapılacağına inanıyorum.

Türkiye, bu konuda asla hatırlamak istemediğimiz çok kötü örnekler yaşamıştır. Adalet hizmetlerinin sunumunda ideolojik taassuba asla yer olmamalıdır. Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir, gelişir, güçlenir, büyür. Vatandaşına adaletle hükmedemeyen bir devlet, temeli çürük bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur. Türkiye olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında, son 20 yılda adalet hizmetlerinin kalitesini artıracak pek çok adım attık. Yargıda birliği temin ve tesis ettik. Uzlaştırmacılık ve arabuluculuk sistemlerini kurarak taraflara kolaylık getiren çözüm yollarını uygulamaya koyduk. Pek çok reformu hayata geçirdik. Yargının bağımsızlığıyla birlikte, tarafsızlığını da anayasal güvenceye alarak, hukuk sistemimizin önemli bir eksiğini daha gidermiş olduk. 

Kimi hadiseler üzerinden yaşanan tartışmalar da olabiliyor. Bu tartışmaların her birinin kendi mecrasında köpürerek sürdükten sonra hukuk devleti ilkesi havuzunda durulup neticeye bağlanacağına inanıyoruz. Hak ve özgürlükleri ilgilendiren her meselede tavrımızı insan öncelikli olarak belirliyoruz. 

BATI'YA MESAJ

Kendi güvenlikleri söz konusu olunca taş üstünde taş bırakmayanlar, bizim hukuk ve adalet sistemimize laf söylüyor. Hukuk ve insan hakları meselesinin devletlerarası mücadelenin aracı haline getirilmesi tehlikelidir. Uluslararası kuruluşların ve kimi batılı devletlerin söylemleri ile eylemleri arasında uçurumun ceremesini mazlumlar, temel hak ve özgürlükleri hunharca gasp edilenler çekmektedir. Sınırlarının dışındaki mazlumları görmezden gelenlerin, konu kendi güvenlikleri olunca faşizmin en ilkel refleksleri sergilemelerini ibretle takip ediyoruz. 

Yunanistan'ın şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri kayda değer tepki göstermiyor. Bu zulmü engelleyecek, aralarında çocuk ve kadınların olduğu mazlumların haklarını koruyacak hiçbir çabaya rastlamadık. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber