This browser does not support the video element.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Yani bir şey yap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "İstanbul'un şu anda büyükşehir belediye başkanlığını üstlenmiş olan kişi veya kişilerin bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Yani bir şey yap" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. 

Erdoğan'ın konuşmanın sonunda müteahhite yönelik sözleri dikkat çekti. Erdoğan, 32 ay olarak belirtilen iş teslim süresinin 12 ayda tamamlanmasını isteyerek, "Sen nasıl Fatih torunusun? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Sen Kanuni Sultan Süleyman'ı duydun mu? Süleymaniye'yi ne kadar zamanda bitirdi? 1 yılın altına düşürdü mü? Olmaz. 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki yıl bugünlerde bitirmeniz lazım. Vardiya sistemlerini değiştireceksin. Gece gündüz full time. Şahit olun, söz diyor" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İnanç, köken, ırk, cinsiyet, yaş dahil hiçbir ayrım gözetmeden tüm acezeyi, yani düşkünleri kucaklayan bu müessese milletimizin insana bakışının en güzel örneklerinden biridir. 

EKREM İMAMOĞLU'NA SESLENDİ

Burada bir duruma dokunmadan geçmeyeceğim. Bu işler bizim işimiz. Belediye başkanlığımda Kayışdağı'nda bir Darülaceze'nin açılışını yapmıştım. İktidar bugün temelini atacağımız adımlarla süreci devam ettiriyor. İstanbul'un şu anda büyükşehir belediye başkanlığını üstlenmiş olan kişi veya kişilerin bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Yani bir şey yap. Suyu akmayan musluğu açmakla biz hizmet ettik diyemezsiniz. Milleti aldatmayın. Gelin bu tür eserleri yapın. 

İnşallah el birliğiyle bu güzel projeyi kısa sürede tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız. Aile yapısıyla, sosyal müesseseleriyle tecessüm eden bu haslete sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Bireylere değer vermek önemlidir, maddi imkanlar önemlidir ama bunlar sadece günü kurtarır. Ailenin önde olduğu sosyal yapı kurmadan hiçbiri geleceği kurtarmaya yetmez. 

AİLE VURGUSU

Engellilerimizi evde bakımıyla, özel bakımıyla, umut evleriyle, istihdamıyla her alanda hayatın içine katan yaklaşım sergiledik. Yaşlılarımızı 65 yaş maaşıyla, gündüz bakım hizmetleriyle, ailelerinin yanında desteklemeyi hedefleyen programlar uyguladık. Buradan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum ki, asıl olan kadınlarımızdan çocuklarımıza, yaşlılarımızdan engellilerimize tüm kesimleri, aileleri bünyesinde sosyal yapı içinde sahiplenilmeleri ve yaşatılmalarıdır. Özel sektöre ait bir kuruma yerleştirmek bizim aile kültürümüzde taban tabana zıttır. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA FETİH KUTLAMASI

İstanbul'a yakışır bir fetih şenliğini Atatürk Havalimanı'nda hep birlikte yapacağız. Hazır mısınız? Şöyle muhteşem bir fetih şenliğini öyle yapalım ki, Fatih Sultan Mehmet Han'a layık olalım. Malazgirt'in bininci yılına atfen 2071 hayallerimiz var bizim.

MÜTEAHHİTE SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ

"Sen nasıl Fatih torunusun? Bu müteahhidi değiştirelim biz. Sen Kanuni Sultan Süleyman'ı duydun mu? Süleymaniye'yi ne kadar zamanda bitirdi? 1 yılın altına düşürdü mü? Olmaz. 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki yıl bugünlerde bitirmeniz lazım. Vardiya sistemlerini değiştireceksin. Gece gündüz full time. Şahit olun, söz diyor."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber