This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın asgari ücreti açıklayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu. Enflasyon için 'tepetaklak inecek' diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na yönelik 'Baba oğul gibiyiz' sözüne de gönderme yaptı.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu. 

Enflasyona dair mesajlar veren Erdoğan, "Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmadı. Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, dün grup toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği 'Baba oğul' benzetmesine gönderme yapan Erdoğan, "Bunları duyunca içimden 'Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde' demeden duramadım" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'i tebrik ediyorum. Dost ve kardeş Katar'ı da başarılı ev sahipliği için kutluyorum. İnşallah milli takımımızın bu kupayı ülkemize getirdiği günleri görmeyi ümit ediyoruz. 

Önümüzdeki dönemde ülkemizin güvenlik altyapısını, bölgesel ve küresel tehditlere karşı daha etkin korunmamızı sağlayacak donanıma kavuşturmayı sürdüreceğiz. 

Avrupa şu anda doğal gazda felaketleri yaşıyor. Doğalgazı 685 yerleşim yerimize yaygınlaştırdık. Önümüzdeki dönemde Karadeniz gazını, Akkuyu Santrali'nin ilk ünitesini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, yeni keşiflerle enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırana kadar çalışacağız. 

Varsın birileri kendi içlerindeki kavgayı bize saldırarak örtmeye çalışsın. Milletimiz o engin feraseti ile herkesi hakkaniyetin tartısına çıkarmayı gayet iyi bilir. Biz bugüne kadar Allah'tan başkasına boyun eğmedik. Milli irade üzerinde güç tanımadık. Eser ve hizmet yarışından asla kopmadık. Yönümüz geleceğe dönük olarak yolumuza kararlılıkla ilerledik.

"ENFLASYON ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA TEPETAKLAK AŞAĞIYA İNECEK"

Her ne kadar çeşitli platformlarda kanaatlerimizi kamuoyunda paylaşsak da burada bazı hususları hatırlatmak istiyorum. Küresel krizlerin ülkemize olan yansımaları sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıların yavaş yavaş hafiflediğini görüyoruz. Biz ısrarla Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla ile büyüme hedeflerimize ulaştık, ulaşıyoruz. Bizi kıyasıya eleştirenler bile artık söylemlerini değiştirmeye başladı. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığın maliyet artışı dışındaki fırsatçılığa dayalı sebeplerini ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcadık. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçıların açgözlülüğü sebebiyle kısa sürede eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz. Enflasyonu hızla belirlediğimiz seviyelere düşürme dışında bir engel kalmadı. Önümüzdeki aylarda enflasyonun tepetaklak aşağıya ineceğine beraberce şahit olacağız. 

"BAY KEMAL OĞLUNA SAHİP ÇIK"

Daha bismillah demeden 6 kafadan 6 ayrı sesin çıktığı, herkesin birbiri arkasından iş çevirdiği, kavganın gürültünün, kumpasın ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez. Geçen hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil, bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tuhaf tavırlar bile masa eşrafının göstermeye yeterlidir. Mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkanlar mı ararsınız, hakimlere hakaret gibi bireysel suçla ilgili yargılamayı ülkemizin siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız. CHP'nin başındaki zat birbirlerinin neredeyse gözünü oyma derecesine gelen şahısla ilgili 'Biz baba oğul gibiyiz' diyor. Bunları duyunca içimden Bay Kemal oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde demeden duramadım. 

Cumartesi Erzurum'dayız. Dadaşlar diyarındayız. İnşallah cumartesi günü Erzurum'da on binlerle kucaklaşacağız. İşte Mardin'i gördünüz. 85 bin kişi bizlerle hemhal oldu. 

"ASGARİ ÜCRETİ YARIN İNŞALLAH AÇIKLAYACAĞIZ"

Asgari ücreti, emeklilik düzenlemesini de kısa sürede yoluna koyacağız. Bugün bakanımla görüşüp, yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp yoluna koymuş olacağız.

KREDİ UYARISI

Ucuz maliyetli krediyi amacı dışında kullananlara, bu ülkeye verdikleri zararı yanlarında kar da bırakmayız. Bunu böyle bilin. 

KIZILELMA MESAJI

Birileri Kızılelma'ya sahip çıkmaya başladı. AK Parti iktidarları döneminde İHA'nın, SİHA'nın, Kızılelma'nın önü kesilmişti diyorlar. Bizden öncekiler hep ön kesti. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber