Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir hastaneleri, depremde yaralananların tedavisinde kritik rol oynadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi personeli ile bir araya geldiği iftar programındaki açıklamalarında, "Şehir hastaneleri, depremde yaralananların tedavisinde kritik rol oynadı" dedi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 42 bin 500 yeni atamayı ve yeni bir şehir hastanesini duyurdu.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi personeli ile bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Erdoğan açıklamalarında, öncelikli olarak depremlerden etkilenen 11 ilde görevlendirilmek üzere Türkiye genelinde toplam 42 bin 500 sağlık görevlisi alınacağını söyledi. Erdoğan, Kocaeli'nde bir şehir hastanesi açılacağının da müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi personeli ile bir araya geldiği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehir hastaneleri, depremde yaralananların tedavisinde kritik rol oynadı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-Son yıllarda milletimizin mücadele azmiyle, ülkemizin direnme kapasitesini test eden birçok sınamadan geçtik, koronavirüs salgınından dünyayla birlikte biz de etkilendik.

-Sağlık ordumuz ve vakitlice alınan tedbirlerle hiçbir vatandaşı çaresiz bırakmadık.

-Sağlık hizmetlerine ulaşamayan, aşı hizmetine erişemeyen vatandaşımız olmadı. Bizden daha zengin ülkelerde rastlanan vahim görüntüler, Türkiye'de olmadı. Bu salgını gerçekten takdire şayan bir organizasyonla yönettik. 

-Ardından Rusya Ukrayna savaşının etkileriyle mücadele ettik. Savaş kıvılcımının ülkemize sıçramasına izin vermedik, attığımız adımlarla insanların hayatını kurtardık. 

-Yanı başımızda akan kanın durması için Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

-Tam önümüzü görmeye çalışırken 6 Şubat sabahı tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde can kayıplarına neden oldu. Burada hayatını kaybeden yakınları olan sağlık çalışanlarımız var, bunlara rağmen mücadeleyi devam ettiriyorlar. Hayatını kaybeden 50 bin üzerindeki kardeşlerimiz içinde 505 sağlık çalışanımız bulunuyor. 

-Tüm ihtiyaçlarında mağdurların yanında olduk, olacağız. Depremin ilk anından itibaren sağlık çalışanlarımız hep işin başında oldu.

-Şehir hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. Hastanelerimiz, depremde yaralananların tedavisinde de çok kritik bir rol oynadı, şu anda en üst standartlarda sağlık hizmetleri veriyor. Kimi mesnetsiz çevrelerin itirazlarına rağmen bu hastaneleri hayata kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

-Çarpıtılmış bir fotoğraf üzerinden hastane inşası çalışmalarımıza iftira atanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

-112 bin 316 sağlık personelimiz halihazırda depremzedelere hizmet veriyor. 

-Kocaeli'nde de yeni hastanemizi 28'inde açıyoruz. Yeni hastaneler için çalışmalarımız sürüyor.

-İstismar peşinde koşanlar bugüne kadar kaybetti, bundan sonra da kaybedecek. 

-Etlik, Bilkent, Ankara'mız için çok önemli hastanelerimiz oldu. 

-Son düzenlemelerle sabit ek ödemeleri artık merkezi bütçeden karşılıyoruz. Sabit ödeme ile taban ödeme de tanımladık. Teşvik ödemesi de başladı. Sağlık personeline karşı kasten yaralama suçları tutuklanmaya ilişkin katalog suçlar arasına alındı. 

-Kamudan emekli doktorların aylıklarındaki ek ödemeyi de artırdık.

-Ek gösterge ile sağlık personeline 600 puanlık artış sağladık.

-Fiilen hastanelerde görev yapan son sınıf öğrencilerine asgari ücret ödemesi yapıyoruz. Doktora öğrencilerinin çalışma şartlarını iyileştirdik. Aile hekimlerinin de teşvik ödemesi almasını sağladık.

-Sözleşmeli personelimize kadro verdik, şartları zorlama pahasına camianın beklentilerini karşıladık.

-Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. 

-Depremzedelerin bizden çok büyük beklentileri olduğunu biliyoruz. Yıkıntıların yanında yeşeren umutları boşa çıkarmayacağız. Aziz milletimizin sandıkta yine en doğru kararı vereceğine inanıyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber