Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam'da!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılhamam kampında açıklamalarda buldu. Son dönemlerde gündemin ana konusu olan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 tartışmalarına son noktayı koydu

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Partimiz aydınlığa açık, karanlığa kapalı ilkesiyle kurulmuştur. Biz ilk günden beri sadece milletimizin bize verdiği görevleri yerine getiriyoruz. 

Türkiye ekonomide hapsedildiği geri kalmışlık zincirini AK Parti ile kırmayı başarmıştır. Darbe ve cunta teşebbüsleri artık karşısında doğrudan milletimizi buluyor. Sırtını millete değil de başka güçlere dayanan herkes tepetaklak oluyor. Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını birer birer yıkıyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler bize Türkiye olarak, Türkiye ortak paydasında buluşan herkesle yürümemiz gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde MHP ile çok daha yakın ve kapsamlı çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 

Hizmetleri milletimize en doğru ve etkili şekilde anlatmalıyız. Ülkemizdeki her bir vatandaşımız için hayal kurmaya ve gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz. 

Parti yönetiminden ülke yönetimine kadar her bir arkadaşımız yetki ve çerçeve altında yerine getirmelidir. Yerine getirmeyip, şahsıma yönlendirme kolaycılığına kaçma hakkı da yoktur. Bunları da buradan tüm milletime özellikle duyuruyorum. Bunların hepsi fırsatçılıktır. AK Parti milletin partisi olduğunu, hizmetkarı olduğunu, gelecekte de bu vasfıyla milletin gönlünde yerini koruyacağına şüphe yoktur. AK Parti'nin 10 milyon 500 bin üyesi var, bu, partimize olan sevdanın göstergesi. Bunu ilmek ilmek işlemek lazım.

Maziden atiye kurmak için çalıştıklarımızın kurucusu da işte bu kadrodur. Aynı zamanda bize çok büyük yük de yüklüyor. Seferin de tahammülün de içimizde olduğunu bilerek davamıza sarılmaktayız. 

"BİZ BU ÜLKENİN DÜNÜYDÜK, BUGÜNÜYÜZ"

Ne kadar güçlü eserse essin, kendimizi bu yıkıcı rüzgarın etkisine bırakmayacağız. Yıkılmaz sanılan nice korku dağlarını bu anlayışla yerle yeksan ettik. Aşılamaz sanılan nice korku deryalarını bu anlayışla aştık. Fitne odakları biz yıldırmasın. Biz kardeşlik bağıyla, 'ancak inananlar kardeştir' düsturuyla aşarız.

Hemen şu an harekete geçmeliyiz, çünkü zaten bir gecikme söz konusu. Yeni nesli paha biçilemez bir hazine haline dönüştürmeliyiz. Türkiye'yi başka türlü dize getiremeyeceğini anlayanlar AK Parti'ye saldırmaya devam ediyor. Şahıslar gelir geçer ama bu dava bakidir. Bu kadro tek yürek, tek bilek olduğu sürece hiçbir güç bizi hedeflerimize yürümekten alıkoyamaz. Biz bu ülkenin dünüydük, bugünüyüz, inşallah yarını da olacağız. 

"PLANIMIZ YOK"

2002 Kasımı'ndan bu yana ülkemizi kalkındırmanın peşindeyiz. Bizim en büyük referansımız 17 yılda kazandırdıklarımızdır. Ülkenin altyapı ve üstyapısını adeta yeniden yaratırken demokrasiyi de ele aldık. Türkiye ilk defa bu denli değişimi demokratik yöntemlerle, milletimizle geliştirdi. 

Son günlerde yaşanan anlamsız bir tartışmaya son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50'den 40'a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu oranı korumanın gerekliliğine inanıyorum. Yüzde 50 sınırı yeni sistemin omurgasıdır, bu tartışmayı kapatıyorum. CHP buradan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor, buradan sana kemik de düşmez.

Tabii alışkanlıkları değiştirmek kolay olmuyor. Eski sistemin refleksleriyle yeni sistemin yürütülmesi noktasında bazı sıkıntılar oluyor ama bunu zamanla aşacağız. 

Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğuna inanıyoruz. Yeni yasama döneminde Meclisimizden en büyük beklentimizden biri, yargı reformu çerçevesinde hazırlanan kanun tekliflerini sonuçlandırmaktır. Amacımız böylesine önemli bir konunun komisyonlardan ve Genel Kurul'dan mümkün olan en geniş uzlaşmayla geçmesidir. Çocukların anne babaya tesliminin icra ve iflas sisteminin dışına çıkartılması konusu da ikinci pakette yer alıyor. Yoksulluk nafakası ile ilgili tartışmaları sona erdirmeye yönelik düzenleme de ikinci pakette yer alacak başlıklardan biri.

"BİZ BUNU YUTMAYIZ"

Türkiye'nin Suriyelileri evlerine döndürme çabalarına karşı çıkıp, terör örgütüyle aynı çizgide buluşuyorlar. 

Türkiye sınırları dibindeki terör oluşumlarına göz yummayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Maalesef bu süreçte ülkemiz sürekli oyalanmaya çalışılmıştır, biz de kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye başladık. Yeteri kadar sabırlı davrandık. Amacımız Fırat'ın doğusunu da, altını çiziyorum, barış pınarlarıyla sulamaktır. Müttefiklerimize sorumuz gayet açıktır. Siz SDG adıyla oluşturulan PKK/YPG terör örgütünü tanıyor musunuz tanımıyor musunuz? Artık söz bitti. Irak tarafından 30 bin civarında tırı Suriye'ye sokacaksınız, bunları terör örgütlerine teslim edip biz sizinle stratejik ortağız diyeceksiniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız. Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere bu ulvi meselesinde Türkiye'ye yardımcı olmaya davet ediyorum. 

Merkez Bankasının yerinde ve doğru müdahaleleriyle faiz oranları makul seviyelere gerilemiştir, daha da gerileyecektir. Kaynakların verimli kullanımı ve tasarruf temelli bütçe yönetiminde kararlıyız. Vatandaşlarımızdan, birikimlerini yabancı para yerine Türk Lirası bazlı finansal ürünlerde değerlendirmelerini özellikle istirham ediyorum. Seçimsiz geçecek önümüzdeki 4 yılda ekonomideki yol haritamızı hassasiyetle takip edecek ve 2023 hedeflerimize ulaşacağız.

Sonraki Haber