This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık bizim Tayfun'umuz var, bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Blokzincir İstanbul" etkinliğinde konuştu. Erdoğan, "Artık bizim Tayfun'umuz var, bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor, zevkle takip ediyorlar" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Blokzincir İstanbul" etkinliğine katıldı. 

Erdoğan, Rize'de ROKETSAN'ın geliştirdiği yerli füze Tayfun'un test edilmesinin ardından Yunanistan'da çıkan haberlere işaret ederek, "Artık bizim Tayfunumuz da var. Bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor, zevkle takip ediyorlar. Bunları çok daha ileri safhaya taşımanın gayreti içindeyiz" dedi.

Erdoğan, kripto para konusunda Merkez Bankası bünyesinde bir çalışma yürütüldüğünü de söyledi.  

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Güçlü bir teknolojik altyapı kurmayı da ihmal etmedik. Teknoloji son dönemde hızın daha da arttığı bir alandır. Bizim de bu hıza uyum sağlamamız şarttır. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzun hedefleriyle buluşturamayız.

"İNTERNETTE ALTYAPI KONUSUNDA ADIMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

İnternette fiber altyapı konusunda yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında internet altyapısıyla ilgili adımları hayata geçirmiş olacağız. 

TOGG'un inşallah pek çok sektörün de sürükleyicisi olarak ülkemize önemli katkıları olacaktır. 

"KENDİ EVRENİMİZİ YARATMANIN PEŞİNDEYİZ"

Blokzincir teknolojisinin popüler olmasını kripto paralar sağlamıştır. Alternatif iş yöntemleri hayatımıza giderek daha fazla girmeye başladı. Süreçte yeni bir evreye geçilmiştir. Bir benzetmeyle ifade edecek olursak, dijital varlıklar teknolojinin yakıtı, blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır, aracıdır. Asıl husus ise, hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. Böyle bir potansiyeli göz ardı edemeyeceğimiz açıktır. Bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Hedefimiz tasarlayıcı, üretici, yön verici, takip eden değil takip edilen konumuna ulaşmaktır. 

"ARTIK BİZİM TAYFUNUMUZ VAR"

Artık bizim Tayfunumuz da var. Bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor, zevkle takip ediyorlar. Bunları çok daha ileri safhaya taşımanın gayreti içindeyiz. 

Diğerlerinden teknoloji adına bir şey duydunuz mu? Ya terörle iç içeler ya da terör bölgelerinde neler yapılıyor, bunları takip ediyorlar. Yeni yönetim sistemimizi kurarken, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Dijital Dönüşüm Ofisi adıyla yeni bir ofise de yer verdik. Dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz, bunların adımlarını yeni sistemi kurarken ortaya koyduk. Hem kurumlarımızın hem partimizin teknolojiyle ilgili programlarında yer almaya dikkat ediyoruz. e-İnsan projesi tanıtımındaydık daha birkaç gün önce. Metaverse etkinliğine iştirak etmiştim, her TEKNOFEST'te yer alıyoruz. TÜRKSAT'ların her aşamasını izliyorum. TÜBİTAK başta olmak üzere kurumlarımızın törenlerinde yer alıyoruz. 

Merkez Bankası bünyesinde kripto para ile ilgili bir çalışma yürütülüyor. 

Gençlerimizi kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojilerinin içinde yer alarak daha büyük mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber