Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 kişiye mezar olan binaya imar izni veren kim, takipçisiyiz

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV tarafından düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da gece kulübünde meydana gelen yangın faciası hakkında konuşan Erdoğan, " 29 kişiye mezar olan binaya imar izni veren kim? Takipçisi olacağız" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geleneksel TÜGEV İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-Bu çatının kurucuları arasında olmaktan daima bahtiyarlık duydum. Ülkesine sayısız eserler kazandırmış bir siyasetçi olarak TÜRGEV her zaman gönlümüzde ayrı bir yerde oldu.

-Bir gencimize daha ulaşmak, bir evladımızın daha elinden tutmak için canla başla çalışan vakfımızı takdir ediyorum.

-Gençlerimizin vatana ve millete hayırlı olmalarındaki yeriniz doldurulamaz. TEKNOFEST gençliği sizlerin aranızdan çıkacak, sizlerin omuzlarınızda yükselecek. Ben burada kararlı Türkiye'nin mimarlarını görüyorum. Sizlerin başarılı bilim kadınlarını, siyasetçilerini, doktorlarını, örnek annelerini görüyorum. Rabbim her birinizin yolunu açık etsin. 

-Biliyorsunuz meyve veren ağaç taşlanır, TÜRGEV gibi vakıflar da hem hizmetleri hem varlıkları hem de duruşlarıyla belli çevreleri rahatsız etti. Özgür zihinler yetiştiren TÜRGEV, bu kesimlerce hedef tahtasına konuldu. Yıpratılmak istendiniz, saldırılara maruz kaldınız. Ellerine geçirdikleri her fırsatı TÜRGEV gibi gençliğe hizmet çatılarını yıkmak için kullandı. Bunlara aldırmadık, hukuktan ve halka ve hakka hizmetten ayrılmadık.

-Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili tek bir cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Biz de savcılarımızla bunu kovalıyoruz, devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri olayında başlarını kuma gömdüler. 

-Bölücü terör örgütleriyle sergiledikleri dayanışmayı rızkının pelindeki insanların ailelerine çok gördüler. Cesur Diyarbakır annelerine de bunu yapmışlardı. Sırf ittifak ortaklarını kızdırmamak için yüreği kan ağlayan bu anneleri yalnız bıraktılar. Bu çağa mührünü vuracak sizlersiniz. 

-Kimsenin bizim özgüvenimizi örselemesine, hayallerimizle aramıza set çekmesine izin vermeyeceğiz. Bizler sadece 100 yıllık bir devletin mensupları değil aynı zamanda 1000 yıllık bir cihan imparatorluğunun takipçileriyiz. Başkaları gibi fevri hareket edemeyiz. 

-TÜRGEV'in gençlere yönelik dijital çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Beklentimiz bu alanda asıl içerik üreticisi olmanız. Medeniyetimizin, tarihimizin, değerlerimizin ışığında içerikler geliştirerek bunları gençlerimize ve dünyaya açmanız değerli çalışmalardır. Dijital dünyaya boş bırakmayacağınıza eminim. Menderes'ten bu yana çeşitli emeklilerle bu yana getirdiğimiz demokrasi 31 Mart'tan da başarılı bir şekilde çıktı.

-Bizler kadere ve takdire inanan insanlarız. Sandık sonuçlarının da davamız, hareketimiz, mücadelemiz açısından hayra tebliğ olacağına inanıyoruz. Bu tarz neticeler tarih boyunca kiminin şımarıklığını kiminin pervasızlığını kiminin de çalışma azmini ve iradesini artırmıştır. 31 Mart daha büyük zaferlerin müjdecisi olacaktır.

-İmkanlarımızı zorlayarak üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Artık biz siz gençlerimizin zamanının misafiriyiz. Bizden önceki aksiyon fikir ve gönül adamlarının emanet ettiği bizim de sahip çıktığımız davamızı yakında sizler omuzlayacaksınız. 

Sonraki Haber