Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 Roman Buluşması"nda müjdeleri peş peşe duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 Roman Buluşması" programında Roman vatandaşlara yönelik müjdeleri peş peşe duyurdu. Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz." dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programında önemli açıklamalarda bulundu. Roman vatandaşlara yönelik müjdeleri peş peşe sıralayan Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

-Çocukluğum sizlerle geçti, aynı sokaklarda birlikte büyüdüğümüz, aynı sevinç ve hüzünleri paylaştığımız için sizler, benim kandan öte can kardeşlerimsiniz. Birileri, sizin adınızı sadece siyaseten anar, görüntü vermek için, oy için kapınızı çalar. Bizim sizinle geçmişten bugüne gelen ve son nefesimize kadar sürecek olan yol arkadaşlığımız var. Sizinle yol arkadaşlığımız çocuklukta birlikte büyüdüğümüz sokaklarda kalmadı. Beraber yürüdük. Hangi göreve geldiysem, hep dönüp size baktım, sizin için neler yapabileceğime baktım. Yaptığım çalışmaların şahidi sizlersiniz. Romanlarla gurur duyuyorum.

-Başbakanlığım döneminde yaptığım çalışmaların, Cumhurbaşkanı olduğum zaman yaptıklarımın şahidi sizlersiniz. Tek millet, bin bir renk' diyerek, yaptığımız görüşmeyi unutmak mümkün mü? Tüm bu çalışmaları herhangi bir ideolojik dayatmayla değil can-ı gönülden yürüttük. 85 milyon vatandaşımızı kucaklarken hiç kimseyi dışarıda bırakmadık.

-Kimsenin kökenine, diline, inancına, meşrebine, farklılığına bakmadık. Sadece insan sıfatıyla hizmetin, eserin en güzel layık olduğuna inandığımız için gözümüz de kalbimiz de hep sizlere dönük oldu. Bunun için bizi çekemeyenler, 'patlasın, çatlasın' diyoruz. Sadece örnek alsınlar, ibret, ilham alsınlar yeter, diyoruz.

-Kardeşçe kucaklaşmak nasıl olur, aynı his ve hassasiyetle geleceğe nasıl bakılır görsünler. Biz Yüzyılın Romanını birlikte yazalım, onlar da bakıp görüp anlasınlar. Türkiye Yüzyılını inşa etmeye hazırlanırken bir kez daha sizlerin yol arkadaşlığına talibim.

-Şimdi buradan bütün kardeşlerim bilir. Doğup büyüdüğüm yer Kasımpaşa, Kulaksız. Bu Haliç neydi? Çamur deryası, pislik, kokudan geçilmezdi... Biz temizledik ve Haliç'ten Alibeyköy'deki taş ocaklarına bütün o pisliği bizler naklettik ve şimdiki haline biz getirdik. Bizden sonra gelenler aynı temizliği devam ettirmeyip pislik akıttı. Şu çatının temelini bu kardeşiniz attı. Kadir Topbaş da tamamına erdirdi. 

-Romanların desteği de, sevgisi de, öfkesi de bir başka olur. Romanlar, Yüzyılın Romanını birlikte yazıyor muyuz? Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa ediyor muyuz? Romanlar eser ve hizmet siyasetiyle ortak vatanımız Türkiye'yi geleceğe birlikte taşıyor muyuz? Romanlar, gözünü bu ülkenin birliğine, dirliğine dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyor muyuz? 

-Bin yıldır bu topraklarda ortak zenginliğimizi birlikte yaşadık. Geçmişte Roman kardeşlerimiz de sıkıntılar yaşadı. Hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, maddi imkanların adaletsiz dağıtılması gibi durumlar da bize nasip etti. Utançlarla dolu bir devri geride bıraktık. Ceza kanunundaki değişikliklerle nefret ve ayrımcılığa uğrayan herkese hak arama yolunu açtık. 

-Roman kardeşlerimizin yoğun yaşadığı şehirlerimizde her alanda özel olarak destekleyecek mekanizmalar kurduk. Her kesimle birlikte, AK Parti, Romanların da gönlündeki en büyük parti olmuştur. 21 yıldır sizlerle omuz omuza çalışıyoruz. 

ROMAN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULUYOR

-İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. Bu kapsamda Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizde sizlerden birer koordinatör görev yapacak. Şu ana kadar 11 valiliğimizde göreve başladılar, diğer illerdekini de süratle tamamlıyoruz. Ülkemizde de önemli Roman sanatçılarımız bulunuyor. Mesela, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızda görev yapan sanatçımız vardır. Nice Roman sanatçılarımızın başarılarını gururla takip ediyoruz. 

-Salgın döneminde 'müzik susmasın' diyerek 40 bine yakın müzisyene verdiğimiz desteklerden en çok Roman müzisyenlerimiz yayınlandı. 

ROMAN KADIN GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ

-Şimdi de Bakanlık bünyesinde, Roman kültürünü nesillere aktaracak müze yapıyoruz, kalkınma ajanslarımız aracılığıyla Roman kardeşlerimize yönelik sosyal gelişme programları hazırlıyoruz. Roman kardeşlerimize KOSGEB vasıtasıyla finans ve eğitim imkanı sağlıyoruz. Roman kadınlarımızın kuracakları kooperatiflere hibe desteği veriyoruz.

ROMAN ÇOCUKLARA YÖNELİK GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Tüm Roman çocuklarımızın eğitim alanlarından en ileri düzeyde yararlanmasını sağlayacak imkanlar sağlıyor. Mustafa Kandıra'nın ismini yaşatacak yeni değerlerin keşfedilmesini sağlayacak bir Güzel Sanatlar Lisesi açıyoruz. Yoğun olarak yaşadığınız yerlerde, eğitimden, sağlığa, hizmetten istihdama projeler yürütüyoruz. 

ROMAN VATANDAŞLARA ÖZEL KONUT KAMPANYASI

-Roman'lara özel bir konut kampanyası başlatıyoruz. Daha önceden 5 bin 133 konutu sizlere teslim etmiştik. Halen birçok ilde yine sizlere yönelik çeşitli safhalarda projelerimiz var. Hedefimiz her Roman'a bir yuva. 

-6 bin 700 Roman kardeşimizin hanesini onararak veya yeniden yaparak kendilerine teslim ettik. İzmir İkiçeşmelik'te evlerin iyileştirilme çalışmaları devam ediyor. STK'larımızın Romanlara yönelik çalışmaları var. 8 Nisan tarihini Romanlar günü olarak ilan ettik ve kutlama günü olmasını sağladık. 2020 ve 2030 strateji belgesinin ilk aşamasını da imzaladım. Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanıyor. Türkiye Yüzyılı'na yürürken tüm bunları ve fazlasını sizlerin hizmetine sunacağız. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir, kardeşlerim, dünyanın siyasi ve ekonomi yönetiminin sarsıldığı yeni bir küresel sistemin tesisinin yaşandığı sancılardan geçiyoruz. Sadece Roman vatandaşlarımız için yaptıklarımız bile Türkiye'nin gücünü göstermektedir. 

 -Türkiye Yüzyılı, kendini bu ülkeye ait hisseden herkesin yüzyılıdır. 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla bu ülkenin tamamının hedefinin adıdır, bizler sadece bu kutlu davanın sancaktarlığına talibiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber