Bursa-Ankara kara yolunda zincirleme trafik kazası

Bursa-Ankara kara yolunun Kestel ilçesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Son Güncelleme:

Barakfaki mevkisinde freni arızalanan tır, yolun karşı şeridine geçerek çok sayıda araca çarptı.

Araçları sürükleyen tır, güçlükle durabildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İlk belirlemelere göre kazada 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

KAZA ANI KAMERADA

Yolun ortasındaki bariyerleri aşan TIR İnegöl istikametine gitmekte olan araçlara çarpmaya başladı. Onlarca aracı önüne katan TIR, yaklaşık 50 metre sonra durabildi.

BURSA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, ilk belirlemelere gören freni boşalan tırın 15-20 aracı ezdiğini belirterek, bölgede ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti.

KAZADAN YARALI KURTULAN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde freni boşalan TIR, önündeki birçok aracı altına alarak sürükledi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Hasan Boşnak, o anları anlattı.

TIR'ın karşı şeritten üzerlerine doğru geldiğini söyleyen Boşnak, "Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Vitese takıp, ileri aracımı ileri atmak istedim, takana kadar geldi, biçti bizi. Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm. Bir araç yolun dışına çıkmıştı. Aracın içerisindeki adamı çıkarmak için çabaladım, çıkaramadım" dedi. Hasan Boşnak, İnegöl Devlet Hastanesi'ne gelerek, ayakta tedavi edildi.

Kazayı görenler, TIR'ın karşı şeritten kornaya basarak çok hızlı geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Sonraki Haber