Bakan Fidan'dan dünyaya 'Gazze' çağrısı!

BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze'deki son gelişmelerin görüşüldüğü oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Fidan, BM'nin uluslararası güvenliği sağlamada başarısızlığına dikkat çekerek "Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusundaki ifadelerine göre Türkiye'nin garantörlüğüne ihtiyaç ve destek var" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM'nin uluslararası güvenliği sağlamada başarısızlığına dikkat çekerek "Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusundaki ifadelerine Türkiye'nin garantörlüğüne ihtiyaç ve destek var" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın oturumdaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-BM Şartı tarafından yetkilendirilen Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlama sorumluluğunu yerine getirmekte yine başarısız oldu.

-Yakında (İsrail-Filistin) bu sorunları çözmezsek kimsenin ceza almadığı ve adaletsizlikten beslenen ağır bir radikalizm tekrar hepimize musallat olacak.

-Birçok ortağımızın, İsrail-Filistin konusunda ifadelerine bakıldığında böyle bir mekanizmaya (Türkiye'nin garantörlük önerisi) ihtiyaç ve destek var.

Kaynak: AA

Sonraki Haber