Antalya'da iki önemli zirve: Çavuşoğlu'ndan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarıyla dışişleri bakanlarını buluşturacak Antalya Diplomasi Forumu'nda Çavuşoğlu soruları yanıtladı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü ziyaretinin ardından katılacağı  Antalya Diplomasi Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Antalya Diplomasi Forumu'nda küresel konular ve meseleler de konuşulacak, ayrıca yanı başımızda yaşanan bölgesel meseleler de ele alınacak. Güney Kafkasya'da bölgesel meseleler. Azerbaycan topraklarında süren işgaller... Azerbaycan'ın sabrı sınırsız değildi ve gereği yapıldı, topraklarını geri aldı, herkesin toprak bütünlüğüne saygı duyması lazım. Bu panelde bunlar konuşulacak. Ermenistan yıllarca kendi kendini izole etmiş, komşularından izole etmişti, umarım bunlardan ders alır, bölgede barış hakim olur. Buraya Ermenistan'da da katılımcıları davet etmiştik. 

G20 Liderler Zirvesi başta olmak üzere birçok uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan ve Hollywood yıldızlarının da aralarında bulunduğu dünyanın her yerinden turist ağırlayan Antalya, devlet liderlerinin ağırlanacağı Diplomasi Forumu için hazırlıklarını sürdürüyor.Dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarını, dışişleri bakanlarını, bölgesel ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini, iş insanlarını, kanaat önderlerini ve akademisyenleri bir araya getirecek Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran'da gerçekleştirilecek.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak forum, dünyanın gündemindeki en önemli bölgesel ve küresel meselelerin serbest bir platformda çözüm odaklı tartışılacağı, uluslararası sorunların diplomasi yoluyla ele alınacağı bir imkan sunacak.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber