Akdeniz'de büyük deprem! Antalya ve Muğla sallandı

Son dakika haberi... AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Muğla, Antalya ve çevre illerde de hissedildi. Depremden saniyeler önce gelen mesaj ise sosyal medyada gündem oldu.

Son Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) paylaştığı verilere göre, merkez üssü Muğla'ın Seydikemer ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 15:37'de meydana gelen depremin yerin 41.08 km derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Deprem Antalya ve çevresindeki illerden de hissedildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, yaptığı açıklamada "Akdeniz'de meydana gelen, başta Muğla olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor." dedi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

DEPREM ÖNCESİ UYARI MESAJLARI GELDİ

Google'ın Android akıllı telefonlarda sunduğu bu özellik ülkemizde ilk defa Düzce depremiyle gündem olmuş ve pek çok kullanıcı deprem uyarı sistemini nasıl aktif edeceklerini merak etmişti.

Google, depremden sadece 1-2 dakika önce hayat kurtaran özelliğini devreye soktu ve Akdeniz'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden saniyeler önce telefonlara 'acil durum uyarısı' gönderildi.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, telefonlarına gelen bildirimlerin ekran görüntüsünü yayınladı.  Depremden kısa süre önce cep telefonlarına gelen uyarı mesajlarında "Hafif sarsıntı bekleniyor" yazısı görüldü.

Sonraki Haber