Adana'da korkutan deprem

Son dakika haberine göre, Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi...

Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. Yerin yaklaşık 20 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem saat 20.07'de kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Adana’nın’ın Kozan ilçesinde büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır."

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KARALAR'DAN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Haber Global canlı yayınına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Karalar açıklamasında, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: Şu anda bize gelen bir can ve mal kaybı yok. 5 şiddetinde bir deprem bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum umarım devamı gelmez" dedi. 

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Adana’da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun” dedi.

Sonraki Haber