ABD, Afganistan'dan vaz mı geçti? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ: Çekilme sembolik olacak

Dünyaya son dakika gelişmesi olarak duyurulan ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararının perde arkasını ne? ABD, Afganistan'dan vaz mı geçti yoksa yeni bir plan mı var? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ'dan çok önemli açıklamalar. ÖZEL HABER-ŞİFA KAYMAK

Son Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'daki ABD askerlerinin 11 Eylül 2021'e kadar tamamen geri çekileceğini açıklamasının ardından gözler Afganistan'a çevrildi. "Sonsuz savaşı sona erdirmenin zamanı geldi" diyen Biden'ın açıklamaları neyi ifade ediyor? Bölgede yeni bir plan mı kuruluyor? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, ABD-Afganistan gelişmesini haberglobal.com.tr'ye değerlendirdi.

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI NEYİ İFADE EDİYOR?

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ açıklamasında "ABD Afganistan ile ilgili yılan hikayesine dönen çekilme planını uzun süredir dillendiriyor. Ancak bir türlü çekilemiyor. Çekilme bir yana Obama döneminde asker sayısı artırıldı. Biden takvimi açıkladı ancak bu açıklama sahaya yansır mı bakacağız" dedi. 

ÇEKİLME SEMBOLİK Mİ, GERÇEK Mİ? 

Başbuğ, "Bu çekilme gerçekleşirse ABD askerleri evine mi götürecek yoksa Ukrayna, Suriye, Irak ya da Afrika’ya mı bekleyip göreceğiz. Ancak nereye götürürse götürsün kaçınılmaz gerçek o ki ABD Afganistan’da Blackwater türü paralı katil sürüsü sivilleştirdiği asker eskileriyle  Afganistan’ı işgal etmiş durumda. Buraya yerleştirilen bu katil sürüleri satın aldıkları topraklarla dünya uyuşturucu trafiğinin nerdeyse tamamını kontrol altına almayı başardı. Afganistan bugün dünyada uyuşturcunun kalesi olmuş durumda ve bu ünvan ABD Afganistan’ı işgal ettikten sonra oluştu. Artık sistem oturmuş ve Afgan mafyası ABD kontrolüne girmiş durumda. Dolayısıyla çekilmenin bir mahsuru yok. Şimdi bu durumda ABD Afganistan’dan çekilmiş mi oluyor?"  ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber