Meteoroloji Edirne'den Kars'a, ülkedeki 81 ili tek tek uyardı!

Meteoroloji 6 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre 81 il için kritik sağanak uyarısı yapıldı. İşte il il hava durumu

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Van ve Iğdır dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Akdeniz ile Muğla, Antalya, Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğulu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerde kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimler ile Doğu Anadolu'nu kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile Muğla, Antalya, Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimler ile Doğu Anadolu'nu kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.