Yarından itibaren sağanak yağış başlıyor: 5 gün boyunca sürecek

Meteoroloji 4 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan sağanak sıcak ve güneşli hava yerini sağanak yağışa bırakacak. Yarından itibaren başlayacak olan yağışlar hafta sonu dahil 5 gün boyunca devam edecek. İşte il il hava durumu

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğusu ile yarın (Perşembe) zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğusunun yer yer yağmur ve sağanak, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve doğu, zamanla yurdun kuzey kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.