Meteoroloji'den İstanbul dahil 17 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 13 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde 45 dereceyi bulan sıcak hava yarın İstanbul ve çevre illeri için yerini sağanak yağmura bırakacak. Ani sel baskınlarına karşı uyarılar yapıldı.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bu akşam ve yarın (Perşembe) Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yer yer çok bulutlu kısa süreli-yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının artışını sürdürerek ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege'nin iç kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Ege'nin iç kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.