Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli sağanak uyarısı: Sel baskınlarına dikkat

Meteoroloji 12 Eylül hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası 18 il için kuvvetli sağanak yağışa dönüşecek. 5 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Tokat, Bitlis çevreleri, Amasya'nın kuzey ilçeleri ile bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV