Soğuk algınlığı ve gribe iyi geliyor! Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti; beyran
Gastronomi şehri Gaziantep'in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Son Güncelleme:
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi dalında “fark oluşturan şehirler” ağında olan Gaziantep'in en önemli lezzetlerinden olan beyran, özellikle sonbahar ve kış aylarında en çok tüketilen yemeklerin başında geliyor.
“Dünyanın yemek başkenti” olarak nitelendirilen Gaziantep
mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan beyran, daha
önceleri genelde sabah kahvaltılarında tüketilen yemekler arasında
yer alıyordu.