Soğanı bu şekilde pişirenler yandı! Meğer soğanın bu şekilde pişirmek o kadar zararlıymış ki...
Soğanın pişirilmesi esnasında pek çoğumuzun farkında olmadan tekrarladığı bu yanlış soğanın yağda kavrulması olarak karşımıza çıkıyor. Soğanın yağda kavrulması içerdiği sağlıklı bileşen ve vitaminlerin kaybolmasına yol açar.
Soğanın içerisinde bulunan C vitamini ve bu gibi ısıya duyarlı vitaminler yağda kavrulduğunda parçalanarak yok olur. bu nedenle de faydalarından yararlanmak imkansız hale gelir. Bu da soğanın antioksidan ve vitamin faydalarının ciddi oranda azalmasına neden olur. Ayrıca kavrulmuş soğan yüksek kalori içerir.
Soğanı kavurma sürecinde Maillard reaksiyonu adı verilen bir reaksiyon gerçekleşebilir ve bu bazı bileşiklerin oluşmasına yol açabilir. Bu bileşikler bazı hastalıkların oluşmasına neden olabilir. Ayrıca yağ yüksek ısıda kavrulduğunda kanserojen etki gösterebilir. Bu nedenle en sağlıklısı sebze suyu e birlikte soğan pişirmek olacaktır.