Soğanda gizli tehlike! Soğan tüketirken yapılan bu hata besin zehirlenmesine neden oluyor

Soğan tüketiminde yaygın olarak tekrarlanan bazı hatalar var. Soğanın vücut üzerindeki olumlu etkisinin kaybolmasına neden olan bu hatalardan biri ise soğanın yarım halde kesildikten sonra saklanması. 

Soğanın kullanım amaçlı kesilmesi ve geride kalan kısmının buzdolabında saklanması pek çok kişinin tekrarladığı bir hata. Soğanın yarım halde saklanması sağlıklı yapısını kaybetmesine neden oluyor. Soğan kesildikten sonra açıkta kalan kısım kötü koku ve bakterileri kendine çekmeye başlıyor. Buzdolabında saklanan soğan kapalı kaplarda tutulsa dahi bu durum değişmiyor. 

Daha sonra bu soğanın tüketilmesi ise mide ve safra asidinin artmasına ve besin zehirlenmesi riskine neden oluyor. Bu nedenle soğanın kullanımının tam halde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Daha küçük soğanları bütün şekilde doğrayıp kullanmak ve geride yarım soğan bırakmamak en sağlıklısı olacaktır.