SODEV Başkanı Aksoy: "Yeni mezun gençlerin çok düşük ücretle çalıştığını biliyoruz"

Haber Global'e özel açıklamalarda bulunan SODEV Başkanı Ertan Aksoy, "Yeni mezun gençlerin çok düşük ücretle çalıştığını biliyoruz. Bir ücretinin olması gençlerin bağımsızlığını kazanabildiği anlamına gelmiyor" dedi.

Son Güncelleme:

Türkiye'de 15-24 yaş arası genç nüfus yaklaşık 13 milyon kişiden oluşuyor. Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından gerçekleştirilen 'Gençlik' araştırmasında ise bu gençlerin beklentileri, umutsuzlukları ya da kaygılarına yönelik önemli veriler paylaşıldı. Yüzde 51,3'ünü erkeklerin, yüzde 48,7'sini ise kadınların oluşturduğu araştırma, 12 ilde gerçekleştirildi. Araştırma, yüzde 95 güven aralığında, yüzde 4 hata payıyla, 600 örneklem ile gerçekleştirildi.

SODEV Başkanı Ertan Aksoy, Haber Global ekranlarında yayınlanan, Serdar Akdoğar'ın sunduğu 'Artı eksi' programına konuk oldu.

Aksoy, ailesinden ekonomik bağımsızlıklarını kazanan gençlerin istatistiklerini yorumlarken, "En büyük açıklayıcı değişken istihdam. Bir diğer açıklayıcı değişken ise yeni mezun gençlerin çok düşük ücretle çalıştığını biliyoruz. Bir ücretinin olması bağımsızlığını kazanabildiği anlamına gelmiyor. Gençlerin önemli bir kısmı için artık asgari ücret, normal ücret" dedi.

Ertan Aksoy sözlerine şöyle devam etti;

"2 bin 500, 3 bin liraya çalışan bir gencin tek başına aile geçindirmesi veya tek başına bir yaşam kurması, o kadar da gerçekçi değil. Çünkü artık ihtiyaçlar çok daha fazla, dijital ihtiyaçlar var, sosyalleşme ihtiyacı var, ülkede ciddi bir enflasyon var, ondan daha ciddi bir gıda enflasyonu söz konusu."

Sonraki Haber