Site yöneticisinden hukuksuz müdahale! 

İstanbul Kadıköy'de kiracı fahiş aidat artışına karşı çıktı. Site yöneticisi tarafından suyu ve elektriği kesildi. Özellikle lüks ve büyük sitelerde bu tür şikayetlerde artış yaşanıyor. Peki bu tarz durumlarda ne yapmalıyız?

Son Güncelleme:

İstanbul Kadıköy’de lüks bir sitede gerçekleşen olayda kanser hastası olan Hatice Keskin,  fahiş aidat artırımına karşı gelerek site yöneticiyle gerginlik yaşamaya başladı.

Daha sonrasında konu yargıya taşındı ve taraflar birbirinden şikayetçi oldu. İddiaya göre bu durumdan rahatsız olan site yöneticisi dava sürecinde Hatice Keskin’i yıpratmak amacıyla evinin sularını keserek kendisini zor durumda bıraktı. Yaşanan olayla ilgili konuşan kanser hastası Hatice Keskin düzenli olarak suyu yakıtı ve ortak elektriği ödediği halde verdiği hukuk mücadelesinde zorbalıkla ve baskıyla karşılaştığını anlattı.

Haber Global ekibi de bu hukuk dışı yaptırımlara karşı önlemleri araştırdı.

Türk Ceza Kanunun 123. maddesine göre; sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Bununla birlikte kiracı site yönetimine karşı maddi ve manevi tazminat davası da açabilir.

İşin hukuki boyutu bu şekilde, peki enerji dağıtım şirketler bu duruma ne diyor? Üçüncü şahısların sayaca müdahalesi durumunda hem kaçak suruma düşülüyor hem de can ve mal güvenliği tehlikeye atılmış oluyor. Ekipler gelip müdahalede bulunabiliyor. 

Avukat Hasan Kocabey ise site yönetiminin herhangi bir konuda ceza kesme yetkisinin olmadığı belirtiyor. Kocabey, "Site yöneticilerinin alacağı tek para aidattır, bunun dışında hiçbir şekilde bedel talep edemezler" diyor.

Sonraki Haber