Sırf buruştu diye salatalıkları çöpe atanlar çok üzülecek! Bu yöntem sayesinde salatalıklar yeniden kütür kütür oluyor

Sabah kahvaltılarından salatalara ve hatta bazı doğal yöntemler içerisinde cilt bakımında dahi kullanılan salatalıklar yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde buruşmaya başlayabilir. Buruşan salatalıkları bozuldu diyerek çöpe atmak yerine bu yöntemle kurtarabilirsiniz.

Son Güncelleme:

Sabah kahvaltılarından salatalara ve hatta cilt bakımına kadar pek çok alanda faydalandığımız sağlıklı bir sebze olan salatalık aynı zamanda sulu ve lezzetlidir. Ancak salatalık yanlış şekilde muhafaza edildiğinde su kaybı yaşar ve bu da salatalıkların buruşmasına neden olur.

Salatalıkların hacminin küçülmesine, tadının kuru ve yavan bir hale gelmesine ve bozulmuş gibi görünmesine neden olan bu su kaybını gidermek için ise doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Vitamin ve mineral açısından zengin yapısıyla sağlıklı bir sebze olan salatalık bağışıklığı güçlendirmekten cildi beslemeye kadar pek çok fayda sunar. Faydalarından yararlanabilmek için buruşmuş salatalıkları yeniden kütür kütür hale getirmek gerekir. İşte buruşan salatalıkları kurtarmanın püf noktası: