Sinemalar ne zaman açılacak? Konserler ve tiyatro oyunları ne zaman başlayacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sinema ve tiyatro salonları da kapatıldı. Peki, sinemalar ne zaman açılacak. Konserler ve tiyatro oyunları ne zaman başlayacak?

Son Güncelleme:

Koronavirüs tedbirlerinde sinema salonları kapatılmış, tiyatro oyunları ve konserler de iptal edilmişti. Peki, normalleşme sürecinde sinema salonların ne zaman yeniden açılacak. Yazın konserler yapılacak mı, tiyatro oyunları ne zaman başlayacak? 

Normalleşme planına göre kültür merkezleri altında genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla uygun kültür merkezlerinde etkinliklerin başlatılması için 1 Temmuz 2020 tarihi öne çıkıyor.

SİNEMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yine aynı taslak metinde, sinema ve tiyatrolar için, "Genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla uygun salonların gösterime açılması ile nöbetçi tiyatro uygulaması, açık hava yaz oyunları ve kamyon tiyatro projesinin hayata geçirilmesi 1 Temmuz 2020" ifadeleri yer aldı.

Ertelenen sinema alanlarındaki kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilmesi ve yeni destekler verilmesi için de 1 Temmuz tarihi öne çıktı. 

Ancak bu tarihlerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Sonraki Haber