Sinan Aygün'den Mansur Yavaş iddialarıyla ilgili açıklama

CHP eski milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Aygün, tartışılan inşaatı belediyeden alınan ruhsata göre yaptığını söyledi.

Son Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik rüşvet iddialarıyla gündeme gelen eski CHP Milletvekili Sinan Aygün basın toplantısı düzendi. Aygün'ün açıklamalarından satır başları şöyle: 

Şimdi Mansur Yavaş’a bir çağrım var. Lütfen hemen geri kalan 79 dosyayı bir aç bakalım neler var. Bu 30 katrilyonu, benim hesabımı yaptığım gibi 950 milyon ranttan yaptıysan vay bu belediyenin haline. Yazık olur Ankara’ya diye düşünüyorum.

İnsanlar 79 tane hangi projeler mühürlenecek onun peşine düşmüş vaziyette. Üstüne basarak söylüyorum. Benim kayıtlarım mevcuttur, ben MASAK incelemesinden geçmiş bir insanım. Son 20 yılım incelendi.

Ekim ayında 12-13 tane daire sattım, kasım ayında 12-13 tane daire sattım. Faizler indi, vadeler 10 yıl uzadı. Tam inşaat sezonu. Tam piyasalar düzelmişken böyle bir iddianın ortaya atılması, Mimarlar Odası'nın önüne gelene dava açması, kamu kuruluşlarına dava açması, özel sektöre dava açması… Buradan üstüne basarak söylüyorum. Şu anda müşterilerin büyük bir çoğunluğu, inşaat almaya gittiği zaman sorduğu soru şu: “Burada mahkemelik durum var mı, dava var mı?” Sorulan soru bu. Ankara’da Mimarlar Odası'nın açmış olduğu 500’e yakın dava var. Mimarlar Odası'nın niye bazı projelerle uğraşmadığı çok ayrı bir dosya.

79 İNŞAATI MÜHÜRLEYECEK Mİ?

Sayın Yavaş bu 79 projeyi açıklamak durumunda, 79 inşaatı acaba mühürleyecek mi? Acaba yine bir okul pazarlığı var mı, onu da bilmiyorum. Ama benim başıma geldi. Ben hakkımı her zaman aramışımdır. Yapmam gerekeni yaptım ve başvurdum. 

Bütün Ankara’daki iş alemi, müteahhitler şu anda zan altında. Şu anda bu arsaların tapuları burada. Arsa 12 bin 82 metredir. Mansur Bey'in dediği gibi 20 bin metrekare arsa değildir. Bunun 2721 metresi şahsıma aittir, arsa da 20 bin metre değildir.

Biz ne yaptık sonra? Arsaları birleştirdik, sanayi arsası gözüküyor ticari kullanım alanına düzenlenmesi lazımdı. Plan değişikliği yaptık ve plan değişikliği yaparken de kentsel altyapı etki değerlendirme raporu hazırladık. Ankara’daki birçok inşaatta bu rapor yoktur. Bunu yaparken de dedik ki, burası fabrika arsası, fabrika olarak emsali 1.5. Bizim hakkımızı verdin. Hakkımız nedir? Ortalaması 2.55. Ben de 2.5 olarak müracaat ettim.

"SİNAN AYGÜN FETÖ'CÜ" DİYOR

2,5 istedik belediyeden o zaman ki belediye başkanımız bunu reddetti. Emsali 2,1'e indirdi. Hiç tartışmaya girmeyeyim diye Sayın Gökçek bunu vermeyince bu mahkeme süreci uzar ben 2,5'umu rahatlıkla alırım. Tamam dedim 2,1 dedim belediyeye 2,1 üzerinden başvurdum. Mansur Yavaş ben ona diyorum ki benden para istediler diye açıklama yapıyorum o da bana 'Sinan Aygün FETÖ'cü' diyor, beni FETÖ'cülükle suçladı. 13 Kasım 2019'da aldığım beraat kararı daha yeni kesinleşti. Bana 11 sene 4 ay çektiren bir örgüt ben FETÖ'cüymüşüm.

Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım arsanın yüzde 50'sine el koysunlar diyor. Yüzde 50'si benim değil ki zaten. Beni FETÖ'ye nasıl bağlamaya çalışıyor? Bunlar bana dava açtılar dediler ki burayı satın al. Diyor ki Yavaş parayı FETÖ'cülere verdi. Para yurt dışına kaçtı. Benim yurt dışında hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına 1 lira para yollamadım, gayrimenkul almadım. Acaba Londra'da kimlerin evleri var? FETÖ ile iltisaklı olsam başıma bunlar gelir miydi?

İNŞAATIMDA SATILABİLİR ALAN 26 BİN METREKARE

Elde ettiğim rant 950 milyon lira iddiası o rantı da 2 kuleyi de ona veriyorum burasını 550 milyona gelsin benden alsın. Çok yardımsever. Alsın ODTÜ'ye bağışlasın yurt yapsın burayı. Bu inşaat 120 metre. Eksi 7 kat yerin dibine girdik. Oraya 25 bin metre inşaat yapılamazdı 22 bin 500 metre inşaat yaptım oraya. Otoparkı da satacağımı zannediyor. Ben bundan sonra büyükşehir belediyesinden iskan alamam. Çevre Bakanlığı dahil onlar benim inşaatımı denetlesin raporumu onlar versin. İnşaatımda satılabilir alan 26 bin metrekare.

OKULUN MALİYETİ 6,5-7 MİLYON LİRA

Geldik okul meselesine. Koç Kulesi'ni bitirdiğim zaman babamın hayrına okul yaptırmak istedim. Okula başladım okulun ruhsatını aldım. Sayın Melih Gökçek bu okulu bağışlamamışsın bizim vasıtamızla yapsan olur mu dedi. Protokolü iptal edelim büyükşehir belediyesine verelim dedi vali bey olur dedi. Ruhsatı Çankaya Belediyesi'nden aldık. Okulumuzu sigorta yaptırdık. Okulu mahkeme kararıyla durdurduk. Mansur Yavaş 25 milyonu okul için istedik diyor. 300 milyon para bulmaya çalışıyor çok daha para bulması lazım. 1 milyonluk okul yapıyorlar diyor. Doğrusu bu okulun maliyeti 6,5-7 milyon liradır. 7 milyon 888 bin 024 lira arsa dahil. 25 milyon nereden çıktı?

ABİ NE VERECEKSİN?

Beni belediyeye çağırdılar perşembe günü. Grup odasına girdik, 8 meclis üyesinden 2'si 'abi ne vereceksin?' dediler. Burası dinleniyordur, benimle bu konuyu nasıl konuşuyorsunuz? Bu konuşma yapılıyor. Bana böyle bir teklifle gelmeyin diyorum. Burayı dinliyorlardır, CHP'nin grup odası burası, yüzlerine de dedim. Ne kadar cesaretli adamlarsınız dedim.

Sonraki Haber