Serdar Savaş cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi

Doktor Serdar Savaş 13. Cumhurbaşkanlığı aday adaylığından çekildiğini duyurdu. Savaş, çekilmesine gerekçe olarak, "Engeller" dedi.

Son Güncelleme:

Koronavirüs pandemisi döneminden isminden sıkça söz edilen doktor Serdar Savaş, 13. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurarak bir açıklama yaptı. 

Savaş yaptığı açıklamada, "Demokratik hakkını kullanmak isteyen bir yurttaş olarak karşılaştığım hukuk, idari, siyasi, ekonomik ve iletişimsel engeller nedeniyle nedeniyle 13. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.

Savaş son olarak şöyle devam etti: "Çalışmalarımıza; Ateş Böceklerimizle, inançla ve heyecanla, Erdemli Yurttaş Hareketi çatısı altında, Erdem-Demokrasi-Refah zincirini kurmak üzere devam edeceğiz."

Dr. Serdar Savaş kimdir?

1960 doğumlu olan bilim insanı ve politikacı Dr. Serdar Savaş'ın tam adı Bayram Serdar Savaş'tır.

Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Savaş, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk ve tıp eğitimi aldı.

Londra Ekonomi Okulu'nda sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene'de ise epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

1987 yılında Adana Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Dr. Serdar Savaş, ertesi yıl Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı oldu. Takip eden dönemde müsteşar yardımcılığı yaptı. 1993 yılında Kopenhag'daki Dünya Sağlık Örgütü'nde Avrupa Bölge Ofisi'nde Avrupa başkan yardımcılığına atandı. 2000 yılında Türkiye'de dönen Savaş, Birleşik Sağlık Sistemleri'ni, İleri Tıp Teknolojileri'nin ve GENAR Enstitüsü'nü kurdu.

Siyasette ise 2004 yılında boy gösterdi. O yıl Demokrat Sol Parti'nin Parti Meclisi'ne seçildi. 2009 yılında DSP'de politika geliştirme, dışişleri, Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sırayla üstlendi. 7 Temmuz 2020 tarihinde bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu. Ancak 20 Mart 2023 tarihinde adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber