Şehir hayatını bırakıp köye yerleşti, devlet destekli proje ile kazancını üçe katladı! Şimdi işleri büyütmeyi hedefliyor

İşinden ayrılarak Ankara'yı terk eden ve Kastamonu’nun Araç ilçesindeki köyüne dönen Metehan Gökçen, kendine yeni bir hayat kurdu. Devlet destekli proje sayesinde köyünde kendine iş kuran Gökçen, kazancını üçe katladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Valilikler ve Ziraat Bankası aracılığıyla 2022 yılında hayata geçirilen ve 2024 yılından itibaren 2 yıl daha uzatılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi yüzleri güldürmeye devam ediyor. Proje çerçevesinde Kastamonu'da koyun varlığının artırılması, üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile küçükbaş hayvan varlığının artırılması, köyden kente göçü önleyerek atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılarak, bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması ve istihdamın sağlanması amaçlanıyor. Geçen yıllarda 200 bin TL kredi limiti olan projede, yeni dönem protokolü ile 2026 yılına kadar 400 bin TL kredi limiti ile devam edecek. 1 yıl ödemesiz olarak çiftçileri destekleyecek olan projede 7 yıl vade ile geri ödeme yapılabilecek.