Sedanur Güzel'in katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Kars'ta cinsel istismarda bulunarak katledilen Sedanur Güzel'in davasında iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Son Güncelleme:

Kars'ta 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i cinsel istismarda bulunarak katlettikleri iddia edilen sanıklardan 2'si ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan ve cesedi 7 gün sonra köy yakınlarında üzeri taşlarla örtülü bir vaziyette bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kaybolmuştu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aramış, ancak sonuç alınamamıştı.

Sedanur Güzel'in cansız bedenine ulaşılmasının ardından komşu Ertan Bozkurt, Hikmet Uç, ve Ahmet K. gözaltına alınmıştı. Adli Tıp Raporuyla birlikte de üç şüphelinin cinayeti birlikte işlediği iddia edilmişti.

Sedanur’un tırnak arasından alınan doku ile tutuklu zanlılardan Ertan Bozkurt ve Ahmet K.'nın DNA örneklerinin eşleştiği belirlenmişti.

Soruşturma dosyasında tutuklu üç zanlıdan biri olan Ahmet K., ifadesinde Sedanur’u diğer iki zanlı ile birlikte öldürdüklerini itiraf etmişti. Diğer iki tutuklu zanlı Ertan Bozkurt ile Himmet Uç ise suçlamaları kabul etmemişti.

Ahmet K.'nın emniyetteki ifadesine göre; Ertan Bozkurt ile birlikte Sedanur'u dere yatağına götürdüler. Yolda giderken diğer zanlı Hikmet Uç ile karşılaşıp kendileri ile gelmelerini teklif etti. Dere kenarına götürdükleri Sedanur'u önce bağladıklarını belirten Ahmet K., ardından da sırayla tecavüz ettiklerini aktardı. Ahmet K. cinsel saldırı sonrasında Sedanur'u boğarak öldürdüklerini de itiraf etti. Diğer iki zanlı ise emniyetteki ifadelerinde bu anlatılanları reddetti.

Söz konusu 3 sanığın "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis cezalarında çarptırılması istenmişti.

Sonraki Haber