This browser does not support the video element.

Savaş'tan adaylık değerlendirmesi: "İçimizde görünüp iktidar ile iş birliği yapanlar var"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, adaylık sürecinde yaşananları ilk kez değerlendirdi. Adaylığının CHP içinde, iktidar ile işbirliği yapanlar tarafından engellenmek istendiğini söyledi.

Son Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde büyük tartışmalar sonrası yeniden CHP'nin adayı olarak gösterilen adaylık sürecini ilk kez parlamento muhabirlerine değerlendirdi. "Kırgınlığınız var mı?" sorusuna yanıtıyla parti içinde bir grubu işaret eden Savaş, "Tabii insanoğlu ruh taşıyor. Hak etmediği faaliyetlerle karşılaşırsa üzülür. Favori bir adayın burada olmasından rahatsız olan iktidar partisi ve burada içimizde görünüp de iktidarla işbirliği yapanlar yanlış bilgilerle genel merkezi donattılar. İşin özü bu. Ben 15 yıllık tecrübeli bir belediye başkanı olarak Hatay'ı böyle bırakıp gitmeyi kendime yediremezdim. Genel başkana da söyledim, 'Bana on puan yaklaşan varsa aday yapın' dedim. CHP'de iktidarla iş birliği yapanlar istemedi. Kapalı kapılar ardında iş birliğini hala sürdürüyorlar. Hala çalışıyorlar ama nafile. Güneşin önüne bir set vurursunuz o güneş yarım saat sonra başka yerden çıkar. Biz öyleyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"SADECE KAZANMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Seçilirse partiden istifa edeceği söylentileri de soruldu, "İhtimal var mı?" sorusuna 'hayır' demeyen Başkan Savaş, "Şu anda sadece kazanmayı düşünüyorum. Ama o süreç haksız bir süreçti. Çok üzüldüm. Yani insansın, hissiyat taşıyorsun. Kalbin var, ailen, eşin, dostun, yol arkadaşların var. Hepsi tabii ki üzüldü. Ben Ankara'dayken pazartesi günü felaket yağmur yağarken beş bin kişi toplanıp burada lehimde gösteri yaptılar" açıklamasını yaptı.

Van'dan yola çıkan göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da yakalandı Kahve gibi içilebilen çedene tozu 400 liradan alıcı buluyor Yılanların en uysalı, Tunceli’de görüntülendi Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen polis, Şeyda Yılmaz’ın ailesi ile telefonda görüştü Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu Midesinden çıkanlar şoke etti "İlginç bir vaka"