Savaşın devam ettiği Ukrayna'dan 87 kişilik arama kurtarma ekibi, Türkiye'ye geliyor

Ukrayna'dan, 87 kişilik bir arama-kurtarma ekibi, insani yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Son Güncelleme:

Ukrayna'dan 90 kişilik ekibi, deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye'ye doğru yola çıktı. 

Savaşın devam ettiği Ukrayna’dan 87 kişilik bir arama-kurtarma ekibi, insani yardım malzemeleriyle birlikte Türkiye’ye doğru yola çıktı. Gelen ekibin, işgalin başından itibaren arama-kurtarma yapan Ukrayna Acil Durumlar Servisi (DSNS) personeli olduğu belirtildi.  

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını ifade ederek "Depremler nedeniyle Türk halkının başına gelen trajediden dolayı başsağlığı diledim. Sonrasında yaşananların üstesinden gelmek için Ukrayna'dan Türkiye'ye bir grup kurtarıcı ve ekipman gönderme kararı konusunda kendisini bilgilendirdim. Yakında Türkiye'nin etkilenen bölgelerine ulaşacaklar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan yazılı açıklamada ise, 87 kişiden oluşan deneyimli bir arama kurtarma ekibinin Türkiye'ye gitmek üzere yola çıktığı duyuruldu.

Devlet Acil Servisinin görüntülü paylaşımına göre, uçak ve araçlarla yola çıkan ekiple beraber eğitimli arama köpekleri ve ekipmanları da Türkiye'ye gönderildi.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber