Sarma yaprakları böyle pişirince asla kararmıyor! İşte dağılmayan ve kararmayan enfes sarmaların püf noktası

Galerinin tamamı için tıklayınız

Yaprak sarma hazırlarken birden fazla püf noktayı bilmeniz gerekiyor. Yaprak sarma hazırlarken en önemli püf nokta alınan yaprakların taze olmasıdır. Eğer taze yaprak bulamadıysanız bu durumda alınan yaprakları kullanmadan önce tuzlu suda bir süre bekletmek kararma ihtimalini düşürecektir. 

Sarmanın kararma ihtimalini düşürmek için iç harcındaki pirinci yıkayıp süzdükten sonra az miktarda yağ kullanarak suyunu çektirmeniz kararmasını önleyecektir. Aynı zamanda bu yöntem ile  sarmanın dağılma ihtimali de ortadan kalkacaktır.

Ayrıca yaprak sarmaları pişirirken üzerlerine bir tabak bırakmak ve yapraklar arasında limon suyu gezdirmek hem dağılmayı hem de kararmayı engelleyecektir.