Şarkıcı Atilla Taş "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan hakim karşısında: Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız

Müzisyen Atilla Taş'ın, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Son Güncelleme:

İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Atilla Taş ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Taş, art niyetli kişilerin ideolojik olarak fikirlerinden hoşlanmadığını, "Bu adama nasıl zarar veririz?" şeklinde düşündüklerini ve bu kişilerin eski paylaşımlarına baktığını ileri sürdü.

"ÜZERİME ATILI SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyduğunu dile getiren Taş, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, fikirlerini beğenelim veya beğenmeyelim bu ülkenin Cumhurbaşkanı'dır. O bayrak için bile saygıyı hak eder, saygı duymak zorundayım. Kendisine makamından ötürü de saygı duyuyorum. Olay tarihinde faiz indirimi nedeniyle dolarda ani bir yükseliş yaşandı, sonra Merkez Bankasının müdahalesiyle ani bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı olaya ilişkin açıklama yapıyordu, ben de bu açıklamalarına karşı ifade özgürlüğü kapsamında durum tespiti yaptım. Söz konusu paylaşımlarda hakaret içerikli bir söz bulunmamaktadır. 21 Aralık 2021 tarihli paylaşım da Cumhurbaşkanı'na yönelik değildir, ekonomi bürokratlarına yöneliktir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Taş, "Söyleyecek bir şey yok, ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı'na hakaret etmem. Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız." dedi.

Bahçesinde bulduğu nesli tükenme tehlikesi altındaki ağaç yediuyurunu sütle besledi Hollandalı taraftarlar bozkurt işareti yaptı Dev anakonda ve peşindeki yılanlar görüntülendi Doğada en zor görülen sürüngeni görüntüledi: Kafkas keleri böyle güneşlendi Uzun yola giden kedinin araba içindeki görüntüleri kahkahaya boğdu Zayıflıktan ölecek halde bahçesinde buldu, böyle besledi