Sarımsak saklarken bunu asla yapmamak gerekiyormuş! İşte çürümeden aylarca sarımsak saklamanın püf noktası

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde bozulmaya ve çürümeye başlar. Sarımsağın sağlıklı yapısını uzun süre koruması ve aylarca taze şekilde saklanabilmesi için doğru sarımsak saklamanın püf noktasını bilmek gerekiyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Yemeklere kendine has keskin aromasını katmasıyla Türk mutfağında kullanımı yaygın olan sarımsak aynı zamanda güçlü bir doğal antibiyotiktir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen sarımsağın sağlıklı yapısını korumak ve yararlarını görebilmek için ise sarımsağı doğru şekilde muhafaza etmek gerekiyor.

Sarımsak yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde bozulmaya ve çürümeye başlıyor. Sarımsağın uzun süre taze kalması ve sağlıklı yapısını kaybetmemesi için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Pratik bilgiler içerisinde sarımsak saklamanın püf noktası sayılan bu doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: