Sarımsağın en sağlıklı hali ortaya çıktı! Faydasını artırmak için meğer sarımsağı böyle tüketmek gerekiyormuş

Sarımsağın farklı tüketim şekilleri bulunmaktadır. Sarımsak çiğ şekilde daha acı bir aromaya sahip olduğundan turşu halinde, yemeklerin içinde ve fırınlanmış şekilde tüketilebilir. Bu gibi farklı sarımsak tüketimlerinden hangisinin en sağlıklı olduğu ise açıklandı. 

Sarımsağın en sağlıklı tüketimi aslında yüzyıllar önce İbn-i Sina tarafından açıklanan bir tüketim şekli. İbn-i Sina'nın açıkladığı ve daha sonra yapılan araştırmaların desteklediği bu tüketim şekli ise sarımsağın közlenerek tüketilmesi. 

Sarımsağın ısıtılması içerdiği antibiyotiğin daha etkili hale gelmesine yardımcı oluyor ve kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesini sağlıyor. Aynı zamanda közlenmiş arımsak vücutta oluşan iltihap ve enfeksiyonun kısa sürede giderilmesini sağlıyor. Bunların yanında yağ depolarının hızlı bir şekilde yakılmasını da sağlıyor.