Şanlıurfa'da ilk kez görüldü! Heyecanlandıran o anları kaydetti

Şanlıurfa'da, ilk kez görüldü. Görenler heyecan yaşadı! Hastane bahçesinde görüntülediği anlarda, sıradışı ziyareti cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Son Güncelleme:

Şanlıurfa'da, ceylanların yaşadığı bölgeden farklı olarak Akdeniz Bölgesi'ne özgü bir Alageyik görüldü. Şanlıurfa'nın sınır ilçesi Akçakale'de yer alan hastane bahçesine giren Alageyik, bu sıradışı ziyareti cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Ceylanların yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa’da bu defa yaşam alanı başta Antalya olmak üzere Akdeniz Bölgesinin dağlık ve ormanlık alanları olan bir Alageyik (Dama Dama) görüldü. İlçe hastanesinin duvarından atlayarak bahçeye giren Alageyik, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Duvardan atlayan Alageyik, daha sonra binanın yan tarafından geçerek gözden kayboldu. Akçakale’de ilk defa bir Alageyiğin görülmesi ise vatandaşlarda büyük heyecana neden oldu.

Akdeniz Bölgesinin dağlık alanlarında yaşayan ve endemik türler arasında olan Alageyiğin Şanlıurfa’ya nasıl geldiği ise merak konusu oldu.

ALAGEYİK HAKKINDA BİLGİLER

Alageyik ya da Benekli Geyik (Dama dama), geyikgiller (Cervidae) familyasına ait bir türdür. Kürek boynuzlu ve benekli bir geyik türü olan Alageyikler, göçmen olmayan ve sürü halinde yaşayan gececil hayvanlardır. Doğal olarak dünyada en saf yabani Alageyik populasyonlarına Antalya'da rastlanır ve bu nedenle yerel olarak "Benekli Geyik" olarak da bilinirler. Ancak zaman içinde, insanlar tarafından asırlar boyunca, bütün Avrupa'ya yayılmışlardır. Asya'da ise İran'ın batı kıyılarından öteye doğal olarak yayılmazlar.

Evcil ve yarı evcil popülasyonları özellikle Avrupa'da doğal parklar ve korunaklı avlaklarda bulunur. Ancak yabanileri son derece ürkektir ve ormanlık alanlarda dikkatli bir şekilde izlerini kaybetmeleri mümkündür.

Alageyiklerin yaşam süreleri genellikle 12 yıl kadardır.

Kaynak: Haber Global TV

Gazze için resim sergisi açıp, gökyüzüne balon bıraktılar Kız arkadaşa otoyol caniliği! Aileler arası kavgaya iş makinesi de karıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Soykırımın Gölgesinde Geçen Bir Yıl" sergisine ziyaret Düğün konvoyunda dehşet saçtılar Ordu Valisi Erol'dan kahverengi kokarca açıklaması: 15 Ekim'de başlıyor