Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketi: Can kaybı 16'ya yükseldi

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kayıplarına neden oldu. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da ise sel nedeniyle 14 kişi yaşamını yitirdi. İki ilde 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Son Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölge, şimdi de kuvvetli yağışlara teslim oldu.  Şanlıurfa ve Adıyaman'da önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanaktan kaynaklanan sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi. İki ilde 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, Abide Kavşağı alt geçidinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin sudan çıkardığı Mahmut İzgördü'ye ait ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İzgördü'nün de hayatını kaybetmesiyle kentte sel felaketinde ölenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Bu gün sabah saatlerinde Abide Kavşağı'nda 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmıştı.

Şanlıurfa Valiliği'nden, sel felaketinde son duruma ilişkin açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 "Afetin ikinci gününde vefat eden vatandaşlarımızın toplam sayısı 14 olup, kayıp 2 vatandaşımızı arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Oluşturulan hasar tespit ekiplerimizin saha çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. 2000’e yakın ev ve iş yerimizin hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Selden hasar gören tüm yapıların tespiti yapılarak vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları devletimizce karşılanacaktır."

CEZAEVİ TAHLİYE EDİLİYOR

Öte yandan su baskınına maruz kalan Eyyübiye Mahallesi'ndeki 'E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde tahliye işlemi başlatıldı. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, ilçelerdeki cezaevlerine gönderiliyor. İkametgahı Şanlıurfa olmayıp sevk isteyen hükümlü ve tutukluların bazıları ise farklı şehirlere sevk ediliyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Şanlıurfa'da hayatını kaybeden 12 kişiden 11'inin isimleri belirlendi. Sel sularına bodrum katta yakalanan 5 kişilik yabancı uyruklu ailenin de hayatını kaybettiği felakette ölenlerin isimleri şu şekilde açıklandı:

"Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş."

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa Valiliği, felaket nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

Sel felaketinin ardından su basan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların tahliye edilmesine karar verildi. Karar sonrası çok sayıda ambulansla servisteki hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber