Samsun'da 'sahte MİT'çi' operasyonu: 3 tutuklama

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kendilerini MİT görevlisi ve Cumhurbaşkanlığı görevlileri olarak tanıtan 1'i muhtar, 2'si eski uzman çavuş 3 kişi, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yakalandı.

Son Güncelleme:

Samsun'da Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini MİT elemanı ve Cumhurbaşkanlığı görevlileri olarak tanıtarak 13 kişiyi devletin çeşitli kurumlarında kamu personeli olarak işe yerleştirme ve silah ruhsatı alma gibi çeşitli vaatlerle 5 milyon TL dolandıran 3 şahsı belirledi.

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mağdurların ifadesi alındıktan sonra soruşturma kapsamında 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Vezirköprü M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Soruşturma kapsamında mağdurların artması bekleniyor.

GÜNDEM HABERLERİ

- İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklamasında "63 ilimizde mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-22” Operasyonlarında 302 şüpheli şahıs yakalandı" dedi.

- Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılacak başvurularda 2024 yılı için parasal sınır 104 bin lira olarak belirlendi.

- Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü'nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

- AFAD verilerine göre Balıkesir Altıeylül'de 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

- Çin'in dağlık bölgesinde yer alan bir bölgede meydana gelen deprem sonrası onlarca insan hayatını kaybetti. Kurtulanlar -20 derece soğukta hayata tutunmaya çalışırken, yapılan tespitlere göre 15 bini aşkın evin depremden hasar gördüğü belirtiliyor

- Afyonkarahisar’da boşandığı karısının baba evine giden ve çocuğunu görmek isteyen şahıs olumsuz yanıt alınca yanında getirdiği pompalı tüfekle 4 kişiyi öldürerek katliam yaptı.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber