Sakarya'da darp edildiği iddia edilen işçilerin çavuşu konuştu: "Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi"

Sakarya'da "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddialarına ilişkin konuşan işçilerin çavuşu Kasım Demir, "Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi" dedi.

Son Güncelleme:

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde yer alan "Kürt kökenli işçilere saldırı" iddialarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İşçilerin çavuşu Kasım Demir dün Kocaali ilçesinde fındık toplarken yer sahibi işveren aile ile aralarında iş nedeniyle tartışma çıktığını söyledi.

O bölgede daha önce birçok kişiyle çalıştıklarını ve hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Tartışma yaşadığımız kişiler başından beri sorunluydu. Bu yaşadığımız olay münferit olarak yaşandı. Diğer çalıştığımız yerlerde hiç sıkıntılar yaşamadık. Bu, Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesi. Diğer çalıştığımız insanlar dört dörtlüktü. Yalnızca bu olayı yaşadığımız kimselerle sıkıntı yaşadık burada. Bizi rencide edici kelimeler söyleyince zorumuza gitti, işi bıraktık. O kişilerden başka Sakarya'da hiç kimseyle hiçbir sorun yaşamadık. Hepsi kardeşlerimizdir, yalan söyleyemeyiz bu konuda.

Bu, münferit bir olay, ırkçılık olayına dönüşmemesi lazım bu durumun. Diğer çalıştığımız 4 patronumuz çok iyiydi. 5 parmağın 5'i bir olmuyor. Biz de 10 kardeşiz, hepimiz bir olamıyoruz. Allah kimseye bu tip durumlar yaşatmasın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Sakarya Valimiz konunun yakın takipçisi, bizlere son derece yakın ilgi gösterdiler. Valimizden Allah razı olsun, Sayın Valimiz de konunun takipçisi olacağını söyledi zaten. Allah razı olsun, bizi arayıp ilgilendi. Sorun o kişilerde."

Demir, halen Kocaali'de ailelerinden çalışanların olduğunu sözlerine ekledi.

İÇİŞLERİ SÖZCÜSÜ: HİÇBİE ŞEKİLDE TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR ASAYİŞ OLAYI

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, bakanlıkta düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısında, söz konusu iddia ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyanın tartışmasız sosyal gücünün bulunduğunu, insanların geniş kitlelere ulaşabildiği çok güçlü bir iletişim aracı olduğunu belirten Çataklı, buna karşın son zamanlarda bu gücün manipülasyon, birilerine ve bir şeylere karşı linç aracı olarak kullanıldığını söyledi.

"Sürekli yalan haberlerle veya olayları farklı yansıtarak toplumsal alanda arzuladıkları neticeye ulaşmak için amiyane tabirle bel altı vuran bir anlayışla mücadele etmek, ne yazık ki İçişleri Bakanlığı olarak mesaimizin önemli bir bölümünü oluşturmaya başladı." diyen Çataklı, bunun son örneğinin dün gece Sakarya'da yaşanan ve hiçbir şekilde tasvip etmedikleri bir asayiş olayı üzerinden gerçekleştiğini bildirdi.

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde fındık toplamak üzere Mardin'den Sakarya'ya gelen tarım işçilerine yönelik saldırı görüntülerinin paylaşıldığını anımsatan Çataklı, konuyla ilgili Sakarya Valiliğinin açıklama yaptığını hatırlattı. 

Çataklı, söz konusu olayla ilgili ne emniyet ne jandarma ne de 112 birimlerine herhangi bir başvuru yapılmadığı, sadece 22 Ağustos'ta bir olayın yaşandığı ancak onun da bu görüntülerdeki olayla bağlantısının olmadığı, nerede ve ne şekilde, ne zaman çekildiği belli olmayan görüntülerdeki olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğüne durumun bildirildiği ve konunun takipçisi olunduğunun Sakarya Valiliğince açıklandığını kaydetti.

Olayla ilgili emniyet birimlerince gece detaylı araştırma yapıldığını ve olayın Sakarya Kocaali Ortaköy Mahallesi'nde yaşandığının tespit edildiğini dile getiren Çataklı, şunları kaydetti:

"Mardin Mazıdağı'ndan gelen ve 20 gündür fındık toplama işi yapan 16 tarım işçisinin geçimsiz bir işverenin tutum ve davranışlarından dolayı rahatsız olduğunu görüyoruz. Bunun üzerine işçiler ayrılmak istiyorlar ve bir tartışma başlıyor. Bu tartışma da sonrasında maalesef üzücü bir hadiseye, kavgaya dönüşüyor. Sonrasında işçiler toparlanarak memleketlerine geri dönüyorlar. Söz konusu kavgayla ilgili de kolluk kuvvetlerine ne işveren tarafından ne de işçiler tarafından herhangi bir şikayette bulunulmuyor. Sosyal medyada yer alan görüntülerin emniyet birimlerimizce incelenmesi neticesinde hadisenin yeri tespit edildikten sonra gerek Valimiz, gerekse Jandarma Komutanımız doğrudan mağdurlarla temasa geçti ve görüştüler. İlgililerle yapılan görüşmede, ilgililer kendilerinin bir şikayetlerinin olmadığını, şikayette bulunmadığını, bundan sonra da bulunmayı düşünmediklerini ifade ettiler. 

Buna rağmen olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması ve sürecin işleyebilmesi için resen konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldı."

Kaynak: AA

Sonraki Haber