Sağlık-İş Sendikası Başkanı'ndan 'sağlıkta şiddet' yasası için çağrı

TBMM'de infaz yasası görüşmelerinin ilk gününde yaşanan 'sağlıkta şiddet' yasası tartışması sağlıkçıların da gündeminde. Sağlıkçılar siyasiler arasında çekişme değil, yasanın bir an önce çıkması çağrısı yapıyor.

Son Güncelleme:

Meclis'te iktidar ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan 'sağlıkta şiddet' yasa teklifiyle ilgili olarak AK Parti, Meclis'e bir teklif sunacak. CHP'nin sunduğu 'sağlıkta şiddet' yasa teklifinin ilk gün reddedilmesi, ardından AK Parti ve MHP'nin bununla ilgili bir yasa teklifini Meclis'e getirecek olması siyasetçiler tarafından tartışmalara neden olurken, sağlıklar ise bunun bir an önce yasalaşmasını istiyor. 

Haber Global'e konuşan Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, yasa ile ilgili şunları söyledi:

"Savaşta bile sağlık personellerine kurşun atılmaz ama maalesef son günlerde yaşadığımz sıkıntılar, canla başla mücadele, tüm Meclis'in tek yürek olarak bu yasağı hızlı bir şekilde yasalaştırması gerekiyor. Sağlık Bakanımızın ben bu konuda samimi buluyorum ama çok da iktidar-muhalefet işine girmeden bu işi bitirmemiz lazım.

"YASANIN BİR AN ÖNCE ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Biz kendi aralarında çekişmeyi değil, bu yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. Sağlık çalışanları olarak da çıkarsa tüm Meclis'i alkışlayacağız.

Biz en ağır cezayı istiyoruz. Şu anda yüzde 50 cezaların artırılması, salıverilmemesi bizim için iyi gelişmeler. Sağlıkta şiddet, insanlık suçudur. Biz bir bugünü görelim, tekrar çekişme mi olacak, bakacağız."

MECLİS'TEKİ YASA POLEMİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınması için verdiği önerge, infaz yasası görüşmeleri sırasında AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Ertesi gün ise, AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı, sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Dün bu konuda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunun tartışmalı oturumunda, CHP'nin sağlıkta şiddet önergesinin kabul edilmemesine ilişkin soru üzerine, önerge görüşülürken Genel Kurul salonunda 7 CHP milletvekilinin bulunduğunu söyledi.

Sonraki Haber