Sağlık Bakanı Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durdurulacak

Türkiye'de koronavirüs vakasının olmadığını söyleyen Sağlık Bakanı Koca, "Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık" dedi.

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Vaka sayılarının arttığını biliyoruz şu an itibarıyla vaka sayısı 17 bin 485'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 361'e çıktı" ifadelerini kullandı. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde tutulan 61 kişi ile ilgili konuşan Koca, alınan numunelerin tamamının negatif çıktığını söyledi.

Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Bilim kurulununda önerilerini hayata geçirme konusuna önem veriyoruz. Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemler var. Bu dönemde özellikle Uzakdoğu Asya'dan gelen ülkeler; Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak.

Çin'den gelen uçuşların sayısı azaldı. Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusu değerlendirilecek.

Karantinada olan vatandaşlarla ilgili durumların oldukça iyi olduğunu taleplerini yerine getireceğimizi hasta gibi davranmadığımızı ve gayret içinde olduğumuzu 61 kişiye iletilmek üzere söyledim. Bu anlamda hem yemek hem internet gibi imkanların ve özel taleplerin olabileceği bütün bunlarla ilgili yapılmasını gerekenlerini yapacağımızı aktardım.   Ayrıca 61 kişinin alınmış numunelerin sonuçları çıktı. 61 kişiden alınan numuneler negatif çıktı. 

Okullar açıldı bununla ilgili tedirgin olunmaması gerekiyor. Uyarılara dikkat edilmesi de gerekiyor. 

Sonraki Haber