Sadece bir tane bile eklemek yetiyor: Un saklarken içine koyulduğunda böceklenmeyi tamamen bitiriyor
Mutfaklarda un saklarken aslında farkında ile olmadan hepimizin tekrarladığı bazı yanlış davranışlar var. Un yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde böcekleniyor. Bu malzemeden yalnızca bir tane eklemek ise unun böceklenmesini tamamen durduruyor.
Son Güncelleme:
Türk mutfağının baş tacı ürünlerinden biri olan unun saklanması konusunda yanlış izlediğimiz bazı adımlar bulunuyor. Normal şartlar altında aylarca kullanılabilmesi gereken un yanlış şekilde saklandığında ise kısa sürede böceklenmeye başlıyor.
Un saklarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Un saklamanın püf noktasını öğrenerek aylarca tereddüt bile etmeden un kullanabilirsiniz. Un saklamak için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.