Saatlerce bayatlamayan çay demlemenin püf noktası! Böyle demleyince en ufak acılık olmayacak
Çay demlerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Daha lezzetli ve saatlerce tadı acımayan bir çay demlemek için bilinmesi gereken en önemli püf nokta ise satın alınana çayın kaliteli olmasıdır. Kaliteli çay yaprakları çayın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Bunun yanı sıra çay demlerken kullanılan suyun da lezzetli olması gerekir. Musluk suyu yerine içme suyu kullanıldığında çay çok daha lezzetli olacaktır.
Çay demlerken demliğinizin porselen olması da çayın lezzetini etkileyecek olan durumlar arasındadır. Porselen demlikte demlenen çayda metal demlikte olduğu gibi demliğin tadının çaya geçmesi durumu olmayacağından çay çok daha lezzetli hale gelecektir.
Çay demlerken kısa sürede bayatlamaması için çayın kısık ateşte uzun süre demlenmesi gerekmektedir. Ateşin derecesi ne kadar yüksek olursa çay o kadar hızlı bir şekilde bayatlamaya ve acımaya başlayacaktır.
ayrıca çay demlerken demliğin içerisine çayı sudan önce koymak tadının acımasına neden olur. İlk önce sıcak suyu koyup ardından çay tanelerini eklemek gerekiyor.