Ruhsatsız silaha hapis cezası geliyor

Ruhsatsız silahlarla işlenen suçlar arttı. Konunun önüne geçilmesi için düğmeye basıldı. Buna göre; ruhsatsız silah bulunduranlar tutuklu yargılanabilecek.

Son Güncelleme:

Ttürkiye genelinde yılbaşından bu yana 70 binin üzerinde ruhsatsız silah ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bu soruna dikkat çekmiş, ruhsatsız silahlarla ilgili cezaların caydırıcı hâle getirileceğini açıklamıştı. 

AK Parti grubu ile İçişleri Bakanlığının üzerinde çalıştığı düzenlemenin kısa süre içinde meclise getirilmesi bekleniyor.

 Cezaların ağırlaşması kaçınılmaz oldu. Bundan böyle ruhsatsız silah taşıyanlar artık tutuklu yargılanabilecek ve hapis cezalarının üst sınırı 5 yıla çıkarılacak.

Yeni düzenlemeyle ruhsatsız silah taşıyanlara caydırıcı cezalar yolda. Düzenleme ile ayrıca silahını kaybedenlerin veya çaldıranların yeni silah alması zorlaştırılacak..

Bu sayede silah ruhsatı alınmasında engeli bulunan kişilere, terör örgütlerine veya organize suç örgütlerine satılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Usulsüz çakar-siren denetime takıldı İstanbul Boğazı'na lağım suyu akıyor Gaziosmanpaşa'da her köşe başında ibretlik görüntüler Uyarılar devam ediyor, Oruç Reis ve balıkçı gemileri bekleyişini sürdürüyor D-650'de tehlike anları! Uyarılara aldırış etmeden devam etti Tarantulanın yuvasını görüntülediği anlar izlenme rekoru kırdı