Rekor üstüne rekor kıran gram altın için 'şimdi ne yapmalı' sorusuna yanıt veren İslam Memiş uyardı: 6 aydır söylüyordum...

Gram altın ve ons altın fiyatları her gün rekor üstüne rekor kırıyor. Peki, elinde altın olan ile altına yatırım yapmak isteyen ya da altın ihtiyacı olanlar ne yapmalı? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "6 aydır söylüyordum..." dedi ve yapılması gereken konusunda uyardı...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, Borsa İstanbul'da yaşanan günlük düşüş, dolardaki yükseliş ve ekranlar ile serbest piyasadaki makas aralığı, gram altın ve ons altındaki hızlı yükseliş hakkında değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, yaşanan her gelişmeyi farklı bir noktadan uyararak yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Borsa İstanbul'daki yükselişlerin 8400 puana kadar sürebileceğini uyaran İslam Memiş, kısa vade için borsaya dair şunları söyledi:

"Borsa İstanbul 8860 puandan günü tamamladı. 0.53 puanlık değer kaybı vardı. 9400'den başlayan düşüşün 8750 ve 8400'e kadar devam edeceğini öngörüyorum. 8750 - 9100 aralığında kısa vadede oyalanabilir. Cuma günü Fitch'in Türkiye'nin kredi görünümü notu açıklanacak. Bu tepki alımlarına neden olabilir ancak 8400 öngörüm hala geçerli. Şu anda endeks tarafında 8750-9100'ü takip edeceğiz. Bir sonraki satışlarda 8400'ü bekliyorum. Benim giriş yapacağım seviye 8400 puan seviyesi."

İslam Memiş, dolardaki makas aralığına dikkat çekerek uyardı:

"Dolar TL kuru 31.60 kuruş. Resmi kur tarafında 31 buçukken serbest piyasalarda 32.50 seviyelerinde. Tam 1 liralık fark var. Mart ayındaki ajandamız gerçekleşiyor. Martta 32 lira seviyesine yerleşeceğini ifade etmiştim. Bu gerçekleşti. Serbest piyasalarda da mart bitene kadar 32'ye yerleşen kur görmeye devam edeceğiz. Yaz aylarında 40-45 bandını beklemeye devam ediyoruz. Döviz kurlarındaki ataklar hiç sürpriz değil.

Euro TL kuru 34.75 - 35.30 lira aralığında serbest piyasalarda. Bu yılki sloganımız, euro idi. 2024'te euro, dolara kıyasla daha fazla kazandıracak."

İslam Memiş, gram altın ve ons altındaki hızlı yükseliş için de uyararak yapılması gerekeni açıkladı...