Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ayının ardından üç gün boyunca kutlanacak Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Ramazan Bayramına dair merak edilen "Ramazan Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?" sorusu da bugunkü Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla netleşti. Peki Ramazan Bayramı ne zaman?

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle alınan yeni kararlara ilişkin, "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır" dedi.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA VAR MI?

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirleri açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verilecektir yeme- içme sektöründe sadece paket servis ile hizmet verilebilecek. Şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasite ile çalışabilecektir. Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir."

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

İslam aleminin Ramazan ayı ibadeti sonrası coşkuyla kutladığı 3 günlük Ramazan Bayramı'nın detayları belli oldu.

Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü başlıyor. 15 Mayıs, Cumartesi günü bitiyor.

Öte yandan "Ramazan Bayramı Namazının camilerde mi kılanacak" sorusu henüz netlik kazanmadı. 

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021’de idrak edilecek.

Sonraki Haber